insider.gr*

740x-1_2

Με το που άνοιξε το μικρό μπιστρό του Mayfair κέρδισε τις εντυπώσεις κοινού και κριτικών γεύσης, παρότι θυμίζει περισσότερο παμπ παρά έναν καθαρό προορισμό για φαγητό. Τα ταβάνια του είναι το ίδιο χαμηλά με τις τιμές του και το όνομά του το πήρε από μια γνωστή εταίρα του 18ου αιώνα. Από το μπαρ κρέμονται κόκκινα φώτα στη μνήμη της και άνοιξε στο Shepherd Market, μια περιοχή που ιστορικά είναι συνδεδεμένη με την πορνεία. Η επιτυχία του κατάφερε να καταπλήξει ακόμα και τους ιδιοκτήτες του Tom Mullion, Oliver Milburn και Tim Steel.

Πλέον, οι ιδιοκτήτες του Kitty Fisher του πιο hot εστιατορίου του Λονδίνου τα τελευταία δύο χρόνια, σχεδιάζουν να προσθέσουν άλλα τέσσερα ή πέντε καταστήματα στο δυναμικό τους καθώς και να επεκταθούν και σε νέα είδη τροφίμων.

Για όσους δεν έχουν ακούσει κάτι για το καλύτερο εστιατόριο του Λονδίνου, αξίζει να σημειώσουμε πως πρόκειται στην ουσία για ένα μικρό εστιατόριο με μια μικρή κουζίνα στην οποία ο σεφ Tomo Parry μαγειρεύει εποχιακά πιάτα κατά βάση μεσογειακές γεύσεις, σε μια σχάρα από ξύλο. Το μέρος αποτελεί hot spot διασημοτήτων και πρωθυπουργών από τότε που άνοιξε. Στους πελάτες του περιλαμβάνονται ο Brad Pitt , o πρώην Βρετανός πρωθυπουργός David Cameron, ο σεφ Heston Blumenthal και πολλοί πολλοί άλλοι.

Για να κατανοήσει κανείς την επιτυχημένη πορεία του αρκεί να σκεφτεί πως ένα τραπέζι στο συγκεκριμένο εστιατόριο είναι δυσεύρετο. Οι φιλόδοξοι, μάλιστα, θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα είναι τυχεροί ακόμα κι αν κάποιος απαντήσει το τηλέφωνο. Η πιο ασφαλής οδός για μια κράτηση αποδεικνύεται το προσωπικό τηλέφωνο του ιδιοκτήτη, για όποιον το γνωρίζει.

«Η επιτυχία ήρθε νωρίς και πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να δειπνήσουν σε ένα πράγματι μικρό χώρο» δήλωσε ο ιδιοκτήτης, Milburn. «Επίσης, είχαμε δυσκολίες και με τις τηλεφωνικές κρατήσεις, αφού εμείς οι ίδιοι σερβίρουμε με αποτέλεσμα να κάνουμε δύο και τρεις ώρες να βρούμε χρόνο να σηκώσουμε το τηλέφωνο».

Η επέκταση υπολογίζεται να ξεκινήσει το επόμενο έτος. Οι Mullion και Milburn ανέφεραν πως ανάμεσα στα μαγαζιά που θα ανοίξουν θα συμπεριλάβουν μια παμπ ένα ακόμα εστιατόριο κοντά στην αρχική τοποθεσία ενώ δεν αποκλείεται και σε ένα από τα νέα μαγαζιά να δοθεί έμφαση στο ψάρι και σε ένα άλλο στα ποτά και σε μικρά πιάτα που θα τα συνοδεύουν.

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο :insider.gr