Το παλαιότερο εστιατόριο της Ευρώπης βρίσκεται στην Αυστρία και δημιουργήθηκε το 803 μ.Χ.

εστιατόριο

Το συγκεκριμένο εστιατόριο θεωρείται το πιο παλιό εν λειτουργία  σε ολόκληρη την Ευρώπη και ονομάζεται St. Peter Stiftskulinarium. Το συγκεκριμένο εστιατόριο βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου στο ιστορικό θέρετρο του Σάλτσμπουργκ και γράφει τη δική του ιστορία. 

Η πρώτη αναφορά σε αυτό το εστιατόριο έγινε το 803 μ.Χ. και σερβίρει εδώ και περίπου 1,5 χιλιετία τους πελάτες του. Μάλιστα, αναφέρεται ότι στο συγκεκριμένο εστιατόριο είχαν γευματίσει οι γνωστοί σε όλους μας Χριστόφορoς Κολόμβος και Αμαντέους Μότσαρτ.

εστιατόριο   εστιατόριο

Το παρελθόν και η ιστορία φαίνεται να αναβιώνουν στο συγκεκριμένο αυστριακό εστιατόριο, ενώ το ίδιο προσφέρει ακατάπαυστα παραδοσιακή κουζίνα με την σπεσιαλιτέ του να αφορά το παραδοσιακό φαγητό της περιοχής, χωρίς ωστόσο να σημαίνει ότι στο μενού του δεν υπάρχουν και πιο σύγχρονες παραλλαγές. Μάλιστα, πολλές από τις γευστικές του προτάσεις μπορούν να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της υψηλής γαστρονομίας.

Σεφ του εστιατορίου είναι ο Manfred Besenbock, και ο ίδιος μαζί με την βραβευμένη ομάδα του στην κουζίνα εμπνέονται από τις γευστικές εμπειρίες όλου του κόσμου δημιουργώντας έτσι μοναδικά πιάτα που  συνδυάζουν και τη γαστρονομική κουλτούρα της Αυστρίας. Οι πρώτες ύλες, φυσικά, προέρχονται κυρίως από τοπικούς παραγωγούς, δίνοντας ανάσα στις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις.

εστιατόριο

1η δημοσίευση: 18 Ιανουαρίου, 2019