Τα υπερσύγχρονα LG Robots έρχονται για να αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των επαγγελματιών και των πελατών τους

Με ηγετική θέση στην ανάπτυξη και την εξέλιξη της ρομποτικής, το επαγγελματικό τμήμα Business Solutions της LG Electronics (LG) παρουσίασε στις αρχές του έτους στην CES 2021, την οικογένεια των CLOi ρομπότ και συγκεκριμένα το ServeBot, το GuideBot, το UV-C Robot, το ChefBot και το BaristaBot. Τα υψηλής τεχνολογίας ρομπότ δημιουργήθηκαν με στόχο να βοηθήσουν τους επαγγελματίες του ιδιωτικού τομέα και της υγείας, της εστίασης και κατ’ επέκταση τους καταναλωτές.

LG CLOi ServeBot

Η λειτουργία του LG CLOi ServeBot είναι η διανομή αγαθών μέσα σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία και εστιατόρια. Μπορεί να μεταφέρει φάρμακα από τον έναν όροφο του νοσοκομείου στον άλλο, είτε να μεταφέρει τα πιάτα του σεφ από την κουζίνα στο τραπέζι του πελάτη ενός εστιατορίου, εκτελώντας γρήγορα και αποτελεσματικά τη δουλειά.

LG CLOi GuideBot

Από την άλλη πλευρά, το LG CLOi GuideBot σχεδιάστηκε ως γραφείο πληροφοριών για μέρη όπως είναι τα αεροδρόμια, τα εμπορικά κέντρα και οι εκθεσιακοί χώροι. Αυτό το εξυπηρετικό ρομπότ που διαθέτει μια υπερσύγχρονη οθόνη αφής, μπορεί να ενημερώσει τον κόσμο και να βοηθήσει τον κάθε πελάτη να πάει εκεί ακριβώς που θέλει.

LG CLOi UVC Robot

Το LG CLOi UV (ultraviolet C) ρομπότ ύψους 1,6 μέτρου, ήταν αυτό που ‘έκλεψε’ τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης CES 2021. Διαθέτοντας την ικανότητα να κινείται εύκολα γύρω από τραπέζια, καρέκλες και άλλα έπιπλα, το συγκεκριμένο ρομπότ χρησιμοποιεί υπεριώδη ακτινοβολία C (UV-C) για την αποστείρωση επιφανειών και περιοχών κοινής και συχνής χρήσης. Η LG σκοπεύει να διαθέσει το CLOi UV ρομπότ σε συνεργάτες από τον κλάδο του Τουρισμού, του λιανικού εμπορίου, των επιχειρήσεων και της εκπαίδευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

LG CLOi BaristaBot και ChefBot 

Το LG CLOi BaristaBot χρησιμοποιείται ήδη σε επιλεγμένα καφέ της Σεούλ, στη Νότια Κορέα–κάτι που έχει αποδειχθεί φοβερά χρήσιμο αυτή την εποχή που η κοινωνική απόσταση είναι υποχρεωτική. Σχεδιασμένο με την ικανότητα να φτιάχνει πάντα τον καλύτερο και πιο γευστικό καφέ, αυτό το ρομπότ-μπαρίστα χρησιμοποιεί το ανεξάντλητο database του για τα είδη του καφέ, τη θερμοκρασία του νερού και την ώρα που απαιτείται για την παρασκευή του.  Από την άλλη πλευρά, το LG CLOi ChefBot μπορεί να ετοιμάσει νόστιμα πιάτα με βάση τα noodles για τους πελάτες εστιατορίων.