logo

Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο:

1. Etrusco, Κέρκυρα

Βαθμολογία 16,5/20 και 2 Χρυσοί Σκούφοι

Σεφ: Έκτορας Μποτρίνι

Κορυφαίο πιάτο: Vento di Levante (τσιγαρέλια με ζωμό καπνιστής χλωροφύλλης, φύλλα nasturium και αγριομάραθο, θράψαλα και κρέμα homemade σαλαμιού)

2. Funky Gourmet, Αθήνα

Βαθμολογία 16,5/20 και 2 Χρυσοί Σκούφοι

Σεφ: Γεωργιάννα Χιλιαδάκη , Νίκος Ρούσσος

Κορυφαίο πιάτο: Σαλιγκάρια, γήινες γεύσεις, με μαύρη τρούφα, μανιτάρια, κριθάρι και φύλλα καπουτσίνου

3. Botrini’s, Αθήνα

Βαθμολογία 16/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Έκτορας Μποτρίνι

Κορυφαίο πιάτο: Λαβράκι passion for bourdeto, αναφορά στην κερκυραϊκή σπεσιαλιτέ, όπου το ζουμερό ψάρι συναντά το passion fruit και συνοδεύεται με coppa και tortelloni από μελάνι σουπιάς

4. Σπονδή, Αθήνα

Βαθμολογία 16/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Άγγελος Λάντος

Κορυφαίο πιάτο: Πάπια από το Challans, με πράσινο μήλο, πικρή σοκολάτα και, ως προοίμιο, ένα ραβιόλι γεμισμένο με φουαγκρά σε κονσομέ της ίδιας

5. Varoulko Seaside, Μικρολίμανο

Βαθμολογία 16/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Λευτέρης Λαζάρου

Κορυφαίο πιάτο: Συκώτι πεσκανδρίτσας με σάλτσα από μέλι και σόγια

6. Bill & Coo, Μύκονος

Βαθμολογία 15,5/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Αθηναγόρας Κωστάκος

Κορυφαίο πιάτο: Μπακαλιάρος φρικασέ sous vide, με καραβίδες, μύδια, μαύρο ρύζι και μαρούλι της θάλασσας

7. CTC, Αθήνα

Βαθμολογία 15,5/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Αλέξανδρος Τσιοτίνης

Κορυφαίο πιάτο: Τραγανό ραβιόλι αρνιού σε κρούστα ελιάς, με υφές σελινόριζας

8. F+W By Olivier Campanha, Αθήνα

Βαθμολογία 15,5/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Olivier Campanha

Κορυφαίο πιάτο: Φρέσκες καραβίδες από το Πευκί Ευβοίας με τρεις τρόπους (ψητές / σαν dim sum / ταρτάρ)

9. Matsuhisa Athens, Αττική

Βαθμολογία 15,5/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Ιδιοκτήτες: Νίκος Ιωαννίδης , Τάσος Ιωαννίδης

Σεφ: Nobuyuki Matsuhisa

Κορυφαίο πιάτο: Pork belly anticucho (μαριναρισμένοι κύβοι πανσέτας σε σουβλάκι, με αφρό κόλιανδρου και λάιμ)

10. Squirrel, Ν. Χαλκιδικής, Νικήτη

Βαθμολογία 15,5/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Βασίλης Μουρατίδης

Κορυφαίο πιάτο: Καπνιστά μύδια με κουκουνάρι, σπαράγγια και σος παρμεζάνας

11. Tudor Hall, Αθήνα

Βαθμολογία 15,5/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Αλέξανδρος Κοσκινάς , Σωτήρης Ευαγγέλου

Κορυφαίο πιάτο: Φρεσκομαριναρισμένο κοτόπουλο με γιαούρτι, μέλι και θυμάρι στο φούρνο, πουρές πατάτας με λαχανικά

12. Αbovo, Αθήνα

Βαθμολογία 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Μιχάλης Νουρλόγλου

Κορυφαίο πιάτο: Μοσχαρίσιο συκώτι με κυδώνι, miso και λαχανίδα

13. Alfredo’s Grand Dining, Θεσσαλονίκη

Βαθμολογία 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Απόστολος Αλτάνης

Κορυφαίο πιάτο: Ριζότο φασιανού με φουαγκρά και κυδώνι, σος μαρσάλα

14. Apocalypsis, Γροίκος, Πάτμος

Βαθμολογία 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Δημήτρης Παμπόρης

Κορυφαίο πιάτο: Γαλακτομπούρεκο, παγωτό αμυγδαλωτό, ψητός ανανάς, ζελέ ρούμι Zacapa

15. Calypso, Ελούντα, Κρήτη

Βαθμολογία 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Νίκος Ζαράνης

Κορυφαίο πιάτο: Ταρτάρ από μοσχάρι με παγωτό από αβγά scrambled και μπέικον

16. Διόνυσος, Ελούντα, Κρήτη

Βαθμολογία 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Λορέντζο Σταλόνε

Κορυφαίο πιάτο: Φουαγκρά με μπλε τσιπς και σος miso

17. Hytra, Αθήνα

Βαθμολογία 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Τάσος Μαντής

Κορυφαίο πιάτο: Ορτύκι με σιτάρι ζέας, ωμό κάστανο, φρέσκια ελληνική τρούφα και ξινοτύρι Νάξου

18. Κουκούμαβλος, Φηρά, Σαντορίνη

Βαθμολογία 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Νίκος Πουλιάσης

Κορυφαίο πιάτο: Κρέμα λευκού μπακλαβά, σάλτσα λευκής σοκολάτας με εστραγκόν και λάιμ, σιρόπι από κόκκινα τριαντάφυλλα, σορμπέ μανταρίνι με τσίλι, παγωτό μαύρο σουσάμι

19. Lycabettus Restaurant, Οία, Σαντορίνη

Βαθμολογία 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Στέφανος Κολιμάδης

Κορυφαίο πιάτο: Μανιτάρια μορχέλες με αρακά, αφρό παρμεζάνας και τηγανητό κρόκο με τραγανή κρούστα

20. Matsuhisa Mykonos, Μύκονος

Βαθμολογία 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Nobuyuki Matsuhisa

Κορυφαίο πιάτο: Σολομός με miso και γιαπωνέζικη μουστάρδα (karashi)

21. Ντομάτα, Ν. Χαλκιδικής, Σάνη

Βαθμολογία 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Χρύσανθος Καραμολέγκος

Κορυφαίο πιάτο: Τάρτα λάιμ, παγωτό από φρέσκο κουρκουμά, λέμονγκρας, τζίντζερ και μέλι.

22. Old Mill, Ελούντα, Κρήτη

Βαθμολογία 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Αντώνης Πετρέλης

Κορυφαίο πιάτο: Φιλετάκια ορτυκιού με κρούστα από φιστίκι Αιγίνης, κροκέτες ρυζιού και κρεμμύδι τουρσί γεμιστό με μαρμελάδα ελιάς

23. Premiere, Αθήνα

Βαθμολογία 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Jean-charles Metayer

Κορυφαίο πιάτο: Καπνιστός «μαύρος μπακαλιάρος» με μελάνι σουπιάς, αφρός πατάτας αρωματισμένος με βανίλια και ζελέ παντζαριού

24. Water restaurant, Ν. Χαλκιδικής, Σάνη

Βαθμολογία 15/20 και 1 Χρυσός Σκούφος

Σεφ: Γιάννης Παρίκος

Κορυφαίο πιάτο: Φουαγκρά σοτέ με ροδάκινα, κρέμα λεμονιού, περγαμόντο και λουίζα

Τα εστιατόρια που βραβεύτηκαν με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας:

Βαθμολογία 14,5/20

  1. Aleria, Αθήνα
  2. Βασίλαινας, Αθήνα
  3. Ferryman, Ελούντα, Κρήτη
  4. Grace, Ημεροβίγλι, Σαντορίνη
  5. Kοντοσώρος, Ν. Φλώρινας, Ξινό νερό
  6. Μαυρίκος, Λίνδος, Ρόδος
  7. Milos Estiatorio, Αττική
  8. Παπαϊωάννου, Πειραιάς
  9. Σελήνη, Πύργος, Σαντορίνη
  10. Τηλέμαχος barbeque Club, Κηφισιά
  11. Xatseria, Κρήτη, Γούβες

Βαθμολογία 14/20

  1. Αθήρι, Αττική
  2. Αλέξης, Ν. Χαλκιδικής, Σάνη
  3. Alfredo’s Garden, Θεσσαλονίκη
  4. Ark, Αττική, Γλυφάδα
  5. Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, Λιτόχωρο
  6. Clochard, Θεσσαλονίκη
  7. Elia’s Restaurant, Σκιάθος
  8. 6 Κλειδιά, Ν. Μαγνησίας, Θεσσαλία
  9. Erimitis, Παξοί
  10. Θωμάς, Ν. Φλώρινας, Σκλήθρο
  11. Ιώδιο, Αττική
  12. Kastri Bistro, Αττική
  13. Το Κόκκινο Ποδήλατο, Σαντορίνη
  14. Ο Κρητικός, Αττική
  15. Η Μαριγούλα, Πολύγυρος, Ν. Χαλκιδικής
  16. Μαρίνα, Ποτίδαια, Ν. Χαλκιδικής
  17. Mylos, Σαντορίνη
  18. Ναουμίδης, Ν.Φλώρινας, Αγ. Παντελεήμονας
  19. On the Verandah, Σπέτσες
  20. Η πλατεία της Ανθούλας, Ν. Χαλκιδικής, Κρυοπηγή
  21. Τάσος, Καλαμαριά, Αν. Θεσσαλονίκη
  22. Taverna, Πύλος, Πελοπόννησος
  23. Τηλέμαχος Art Grill, Αττική

Χρυσοί Σκούφοι 2016