Χρυσοί Σκούφοι 2022: Σταθερές αξίες τα εστιατόρια της κορυφής!
Ποιοι είναι φέτος οι νικητές των Χρυσών Σκούφων που απονεμήθηκαν στο Grand Ball Room του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια;
Η βαθμολογία των εστιατορίων στο πλαίσιο του θεσμού αυτού αφορά μόνο την κουζίνα των εστιατορίων και τίποτε περισσότερο. Η αξιολόγηση γίνεται με τέτοια κριτήρια που αντιστοιχούν σε διεθνή δεδομένα ώστε τα εστιατόρια της Ελλάδας να κατηγοριοποιούνται στη θέση που τους αρμόζει σε σύγκριση με τα κορυφαία εστιατόρια του εξωτερικού.
Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπ’ όψιν είναι:
- ποιότητα των πρώτων υλών
- μαγειρική τεχνική-επιδεξιότητα των σεφ
- αρμονία και η ισορροπία των γεύσεων
- τα πρωτότυπα υλικά
- ευφάνταστοι συνδυασμοί
- αισθητική εμφάνιση των πιάτων
- γενική αίσθηση που τελικά εκπέμπει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείων
Οι νικητές του θεσμού το 2022
- Etrusco, Κέρκυρα (17/20)
- Botrini’s, Αθήνα (16/20)
- Botrini’s, Κέρκυρα (16/20)
- Fresco, Χαλκιδική (16/20)
- Treehouse, Βουρβουρού (16/20)
- Varoulko Seaside, Μικρολίμανο (16/20)
- CTC, Αθήνα (15.5/20)
- Herve Restaurant, Αθήνα (15.5/20)
- Hytra, Αθήνα (15.5/20)
- Matsuhisa Athens, Αθήνα (15.5/20)
- Matsuhisa Mykonos, Μύκονος (15.5/20)
- Patio, Αθήνα (15.5/20)
- Pelagos, Αθήνα (15.5/20)
- Selene, Σαντορίνη (15.5/20)
- Soil, Αθήνα (15.5/20)
- Σπονδή, Αθήνα (15.5/20)
- Squirrel, Χαλκιδική (15.5/20)
- The Zillers, Αθήνα (15.5/20)
- Tudor Hall, Αθήνα (15.5/20)
- Aleria, Αθήνα (15/20)
- Anama, Γιάλοβα (15/20)
- Dionysos, Ελούντα (15/20)
- Elements Restaurant, Σαντορίνη (15/20)
- GB Roof Garden, Αθήνα (15/20)
- Lauda, Σαντορίνη (15/20)
- Noble Gourmet Restaurant, Αθήνα (15/20)
- Opson, Σαντορίνη (15/20)
- Petra Restaurant, Σαντορίνη (15/20)
- Salonica Restaurant & Bar, Αθήνα (15/20)
- Tomata, Χαλκιδική (15/20)