Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 2ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο ΣΕΦ από 14 έως και 16 Ιανουαρίου 2022.

Ο διαγωνισμός υποστηρίχθηκε από την αρχή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και τέθηκε υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας WORLDCHEFS, της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, της περιφέρειας Αττικής, του ΞΕΕ, της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, της ΠΟΕΣΕ, της Ένωσης Εστιατορίων Αττικής, του ΜΠΟΡΟΥΜΕ και της Greek Green.

Παρόλες τις δυσκολίες και ακυρώσεις που αντιμετωπίστηκαν καθώς η διοργάνωση έλαβε χώρα στο peak της εξάρσεως της πανδημίας, συμμετείχαν περίπου 200 διαγωνιζόμενοι σε 20 διαγωνιστικές κατηγορίες, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τουρκία, την Αλβανία, την Ιταλία, την Τυνησία, το Πακιστάν και την Ιερουσαλήμ. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού βρίσκονται αναρτημένα στο site https://medchefcompetition.com/

Οι διεθνούς φήμης κριτές καθημερινά παρακολουθούσαν την απόδοση των συμμετεχόντων και έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το επίπεδο των διαγωνιζόμενων και ιδιαίτερα από το υψηλό επίπεδο των σπουδαστών, προβλέποντας σε μία νέα γενιά ταλαντούχων επαγγελματιών. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 8 διεθνείς κριτές και 30 Έλληνες αναγνωρισμένοι επαγγελματίες, ενώ καινοτομία αποτέλεσε ο ειδικός βαθμός σχετικά με την υγιεινή και την τήρηση των μέτρων τον οποίο ανέλαβε να διεκπεραιώσει σύμφωνα με τα παγκόσμια standards η διεθνής εταιρεία ECOLAB.

Πέραν όμως του διαγωνισμού, οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν καθημερινά και ωριαία ιδιαίτερα ενδιαφέροντα masterclasses από εξειδικευμένους εισηγητές με θεματολογία σχετική με τη Μεσογειακή κουζίνα. Ανάμεσα στους εισηγητές βρέθηκαν και οι Αθανασίου Κώστας, Βασιλείου Δημήτρης, Λόη Μαρία, Ουργαντζίδου Σόφη, Σκουλάς Ηλίας, Στυλιανουδάκης Γιώργος, Ψωμόπουλος Σταύρος, Cesare Casella. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες όμως ήταν και οι παρουσιάσεις των χορηγών εταιρειών μέσα από τις οποίες οι chef μπόρεσαν να δημιουργήσουν ευφάνταστα πιάτα και το κοινό να γνωρίσει τα προϊόντα τους.

Οι διοργανωτές Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και Pointhub δεσμεύονται ο διαγωνισμός να συνεχίσει να πραγματοποιείται σε ετήσια βάση, με καινοτομίες, νέες προτάσεις και πρωτοπόρες ιδέες.