Πολλές είναι οι φορές που θέλουμε να ζήσουμε μια ολοκληρωμένη εμπειρία όταν επισκεπτόμαστε τοποθεσίες και εστιατόρια. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι μόνο η γεύση, αλλά και η ατμόσφαιρα, η αισθητική και το design. Υπάρχουν, λοιπόν, κάποια εστιατόρια που ξεχωρίζουν τόσο για τις γεύσεις που προσφέρουν στον επισκέπτη τους, αλλά και για το ταξίδι στον χρόνο λόγω της τοποθεσίας στην οποία βρίσκονται.

Τι πιο ενδιαφέρον από ένα εστιατόριο που βρίσκεται σε σταθμούς ιστορικών τρένων, και ομορφαίνει όλην την ταξιδιωτική εμπειρία;

Εδώ παρουσιάζονται 2 από τα πιο όμορφα και εντυπωσιακά εστιατόρια που βρίσκονται μέσα σε σταθμούς τρένων. [Μπορείτε να δείτε εδώ και ακόμη 5 πιο εντυπωσιακά εστιατόρια σταθμών τρένων στην Ευρώπη]

Στον Βικτοριανού ρυθμού σταθμό τρένων St. Pancras, στο Λονδίνο, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ζήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Πρώτα μπορεί να κάνει τις αγορές του σε κάποια από τις μπουτίκ που υπάρχουν στον σταθμό και ύστερα θα μπορέσει να ξεκουραστεί στο μοναδικό εστιατόριο Gilbert Scott. Το εστιατόριο αυτό άνοιξε το 2011 και έχει υμνηθεί από του Βρετανού κριτικούς τέχνης. Το εστιατόριο αυτό προσφέρει βρετανικά προϊόντα, και ο chef Marcus Wareing, διεθνούς φήμης, φροντίζει για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η αισθητική και η διακόσμηση είναι εξίσου μοναδικές, αφού καταφέρνουν να ταξιδέψουν τον επισκέπτη πίσω στον χρόνο, σε μια εποχή που τέτοιες εμπειρίες ήταν μόνο για λίγους.

Περνώντας στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού Ωκεανού, το Grand Central Oyster Bar αποτελεί πλέον το εστιατόριο – ορόσημο του Μανχάταν. Λειτουργεί από το 1913 στο χαμηλότερο επίπεδο του εμβληματικού κτιρίου του σταθμού Grand Central Terminal, προσφέροντας μοναδικά πιάτα και μοναδική γεύση στα ταξίδια του κάθε επισκέπτη. Και σε αυτό η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση είναι κλασική και βγαίνει από μια άλλη εποχή, αυτήν της ίδρυσης του, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν το φαγητό τους ακριβώς στον ίδιο χώρο που το έκαναν και οι πρόγονοί τους.