Την ενίσχυση και περαιτέρω προβολή του εξωστρεφούς κλάδου των τροφίμων, έχει δρομολογήσει η ΔΕΘ-Helexpo, προγραμματίζοντας τη διοργάνωση στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης από τις 26 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2016 της 26ης DETROP BOUTIQUE παράλληλα με την πραγματοποίηση της 7ης ARTOZYMA.

Η εκ νέου υλοποίηση της Διεθνούς Έκθεσης Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού & Έτοιμων Προϊόντων ARTOZYMA σε διετή χρονική βάση έρχεται να απαντήσει στις αυξανόμενες ανάγκες των εγχώριων επιχειρήσεων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, προκειμένου να ανοίξουν διαύλους συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες των Βαλκανίων.

Η ARTOZYMA θα αξιοποιήσει τη δυναμική της DETROP, η οποία στην τελευταία διοργάνωση της μαζί με την OENOS από τις 26 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2015, κατέγραψε συνολική αύξηση επισκεψιμότητας κατά 23%, ενώ ο αριθμός των ξένων εμπορικών επισκεπτών διευρύνθηκε κατά 40%. Την DETROP-OENOS στηρίζουν φορείς του κλάδου τροφίμων-ποτών, όπως ο ΕΝΟΑΒΕ και ο ΣΕΛΕΤΡΟΠΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως και στη DETROP, έμφαση θα δοθεί στην προσέλκυση ξένων εκθετών και εμπορικών επισκεπτών, καθώς μεσοπρόθεσμα στόχος είναι η ARTOZYMA να καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου στη Ν.Α. Ευρώπη.

Έτσι, το εκθεσιακό δίδυμο DETROP BOUTIQUE και ARTOZYMA το 2016 θα καλύψει τις ανάγκες, τόσο της οικοδόμησης εμπορικών επαφών και συνεργασιών με επιχειρήσεις από την ευρύτερη περιοχή, όσο και με την εσωτερική αγορά.

Ακόμη, οι δύο εκθέσεις θα λάβουν το χαρακτήρα γαστρονομικής γιορτής της Θεσσαλονίκης και ήδη για το σκοπό αυτό η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo έχει ξεκινήσει σχετικές επαφές με φορείς της πόλης με στόχο τη διοργάνωση πλήθους παράλληλων εκδηλώσεων με αντικείμενο τη μαγειρική, τη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία.

Χρηματοδοτικές ευκαιρίες για την αρτοποιία-ζαχαροπλαστική στην 7η ARTOZYMA

artozymaΤο φρέσκο ψωμί θα έχει τον «πρώτο λόγο» στην 7η Διεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Πρώτων Υλών, Εξοπλισμού & Έτοιμων Προϊόντων ARTOZYMA.

Η ARTOZYMA πραγματοποιείται σε κομβικό χρονικά σημείο, καθώς πριν από λίγες ημέρες προκηρύχθηκε το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και την ανάπτυξη τους σε νέες αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύονται και δράσεις επιχειρήσεων με αντικείμενο τους τομείς της αρτοποιίας και των ειδών ζαχαροπλαστικής.

Στην έκθεση θα είναι παρούσες επιχειρήσεις, που κατασκευάζουν ή εμπορεύονται εξοπλισμό, ο οποίος απευθύνεται σε επιχειρήσεις αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής και έτσι αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον η επίσκεψη στην ARTOZYMA.

Ήδη, προγραμματίζονται ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση από όλη την Ελλάδα και Βαλκανικές χώρες, καθώς επιδιώκεται οι εγχώριες επιχειρήσεις αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής να ανοίξουν διαύλους συνεργασίας με γειτονικά κράτη.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα υλοποιηθεί το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού.

Οι στόχοι της διοργάνωσης του 2ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ψωμιού συνοψίζονται στην προβολή και αναβάθμιση της τέχνης του «ζυμαριού και του πλάθειν», στην παρουσίαση των παραδοσιακών και σύγχρονων δυνατοτήτων της δημιουργίας αρτοσκευασμάτων στο φούρνο, στη δημιουργία μίας Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας κα.

Εκτός από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού κατά τη διάρκεια της ARTOZYMA θα πραγματοποιηθεί και ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Τροφίμων με θέμα: «Τεχνολογία- Καινοτομία στην Αρτοποιία και τη Ζαχαροπλαστική», ενώ η έκθεση θα φιλοξενήσει και την ετήσια συγκέντρωση των προέδρων των Σωματείων Αρτοποιών Ελλάδος. Επιπλέον, αναμένεται η υλοποίηση και άλλων εκδηλώσεων με αντικείμενο το κομμάτι της ζαχαροπλαστικής.

Να σημειωθεί ότι η ARTOZYMA διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και με την υποστήριξη της Συντεχνίας Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Προφήτης Ηλίας».