Στις 12 Ιουνίου, η Γαλλίδα σεφ Eugénie Brazier, πρωταγωνιστούσε στο doodle της Google, με αφορμή την 123η επέτειο από τη γέννησή της.

Η Brazier ήταν η πρώτη γυναίκα στην ιστορία που κέρδισε τρία αστέρια Michelin το 1933! 

Γεννήθηκε στο La Tranclière στην ανατολική Γαλλία το 1895, και το 1921 άνοιξε το πρώτο της εστιατόριο το «La mère Brazier», το οποίο της χάρισε τρία αστέρια Michelin. Στη συνέχεια άνοιξε και δεύτερο εστιατόριο στις Άλπεις, και πήρε άλλα τρία αστέρια. Η μαγειρική της ήταν γνωστή, προσελκύοντας διάσημη πελατεία όπως ο Charles de Gaulle και ο Valéry Giscard d’Estaing.

Η Eugénie Brazier θεωρείται «η μητέρα της σύγχρονης γαλλικής κουζίνας», και η κουζίνα της χαρακτηρίζεται από απλότητα και κομψότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Paul Bocuse, ο «πάπας» της γαλλικής γαστρονομίας άρχισε να εκπαιδεύεται στην κουζίνα της σε ηλικία 16 ετών.