Το Greek Chefs Abroad, που φέτος διοργανώθηκε κάτω από μία πραγματικά challenging season, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το πόρισμα που φέρνει είναι ένα: H Ελληνική Κουζίνα αποτελεί μία σημαντική σταθερά στη σύγχρονη πολιτιστική μας παράδοση καθώς και ένα σημαντικό «συν» στον κατάλογο με τα θέλγητρα της χώρας μας που έλκουν τον υψηλού επιπέδου τουρισμό.

Σπουδαίοι Έλληνες Chef που δημιουργούν στο εξωτερικό έχοντας στην φαρέτρα τους σπουδαίες γαστρονομικές μνήμες της πατρίδας τους, συναγωνίστηκαν με ευγένεια και ευρηματικότητα σ’ ένα πεδίο που γνωρίζουν άριστα, και με απλά υλικά συνέθεσαν ένα γαστρονομικό σύμπαν εκλεκτικό και αμιγώς ελληνικό. Κινούμενοι στο δίπτυχο «παράδοση και μέλλον» ανέδειξαν τη σύγχρονη υψηλή ελληνική κουζίνα, προσδιορίζοντας σαφώς τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητές της. Το αποτέλεσμα είναι ένα «μανιφέστο» σε εξέλιξη, που κόντρα στις δυσκολίες απελευθερώνει εξαιρετικές δημιουργικές δυνάμεις.

Ο Όμιλος Mar-Bella Collection στα τρία ξενοδοχεία του μέχρι τώρα (MarBella και Nido στην Κέρκυρα, Εlix στην παραλία Καραβοστάσι στην Πέρδικα Θεσπρωτίας, κατάφερε να γίνει ένας γαστρονομικός προορισμός επενδύοντας στην υγιή πρωτοβουλία και την εφευρετικότητα ανθρώπων με γνώσεις και πάθος για το καλύτερο. Το Greek Chefs Abroad επιδιώκει να αποτελέσει ένα “συν” βάζοντας την Ελλάδα στο επόμενο επίπεδο της γαστρονομικής κλίμακας, θέλγητρο για τον εκλεκτικό τουρισμό που ξέρει να εκτιμά τις απολαύσεις. Αρωγοί σ’ αυτή του την προσπάθεια, όλοι οι chef που συμμετείχαν, οι άνθρωποι που εργάστηκαν μήνες αθόρυβα για τη σωστή προετοιμασία του, οι υπεύθυνοι και το προσωπικό των ξενοδοχείων και όπου διεξήχθη το φεστιβάλ, το κοινό που έσπευσε να δοκιμάσει, να κρίνει και να επιβραβεύσει την προσπάθεια των ανθρώπων που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να παρουσιάσουν τα πιο γευστικά και όμορφα πιάτα, τους καλεσμένους καθώς βεβαίως και τους χορηγούς του.