H καλύτερη bartender του κόσμου για το 2017 είναι και πάλι γυναίκα

marieclaire.gr*

Η Kaitlyn Stewart, εκροσωπώντας τον Καναδά, κέρδισε τον τίτλο του WORLD CLASS Bartender of the Year 2017  στον παγκόσμιο τελικό  που διεξήχθη στην πόλη του Μεξικό. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ο κορυφαίος τίτλος bartender πηγαίνει σε γυναίκα, καθώς πέρυσι στον τελικό του Μαϊάμι είχε κερδίσει η Γαλλίδα Jennifer Le Nechet.

Την τελευταία εβδομάδα, η Kaitlyn διακρίθηκε σε μια σειρά προκλήσεων που δοκίμασαν κάθε δεξιότητα και ικανότητα που καθιστά έναν bartender ξεχωριστό. Αγωνίστηκε στο ρινγκ της πρόκλησης Lucha Libre, για να δημιουργήσει το κλασσικό cocktail που έκανε τη διαφορά.  Ανταπεξήλθε στη  συναρπαστική Heat of The Moment δοκιμασία με τον καλύτερο τρόπο, δημιουργώντας ένα cocktail πέρα από τα συνηθισμένα χρησιμοποιώντας γαστρονομικές τεχνικές. Και φυσικά, λαμβάνοντας υπόψιν την  περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση για την οποία γίνεται λόγος ολοένα και πιο συχνά, δημιούργησε το απόλυτο «green» cocktail στα πλαίσια της δοκιμασίας Mex ECO.

Οι επισκέπτες και καλεσμένοι του WORLD CLASS διαγωνισμού παρακολούθησαν την δημιουργία μοναδικών serves, και έγιναν μάρτυρες των νέων trends που διαμορφώνουν μια νέα εποχή στη fine drinking σκηνή. Παρόλο που όλοι οι υποψήφιοι ήταν χαρισματικοί, η Kaitlyn, από το μπαρ Royal Dinette του Βανκούβερ, πραγματικά ξεχώρισε, και είναι πλέον έτοιμη να δημιουργήσει μοναδικά cocktails, αξιοποιώντας πάντα το Reserve portfolio των  εκλεκτών αποσταγμάτων της Diageo.

O διαγωνισμός WORLD CLASS Bartender of the Year είναι ο μεγαλύτερος σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουν ήδη συμμετάσχει παραπάνω από 10,000 bartenders από 57 χώρες. 55 από αυτούς, μετά από την πρόκριση τους στον τοπικό διαγωνισμό της χώρας που εκπροσωπούν, συγκεντρώθηκαν στην πόλη του Μεξικό την Κυριακή 20 Αυγούστου, με σκοπό να διεκδικήσουν τον κορυφαίο τίτλο στο χώρο. Χθες, η σκληρή μάχη στο ρινγκ του Lucha Libre ανέδειξε τους καλύτερους 4 υποψηφίους που προκρίθηκαν στην τελική δοκιμασία, στην οποία έπρεπε να επιδείξουν τις γνώσεις και τη δημιουργικότητα τους για τη δημιουργία κλασσικών και signature serves.

Η Kaitlyn θα έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει ανά τον κόσμο ως Diageo Reserve Brand Ambassador, να δημιουργήσει ξεχωριστά ποτά σε μακρινούς προορισμούς και διαγωνισμούς, ενώ θα βρίσκεται μεταξύ των καλύτερων του κλάδου, αποτελώντας το ένατο μέλος του WORLD CLASS Hall of Fame.

Όπως ανέφερε η Kaitlyn, παγκόσμια πρωταθλητής του WORLD CLASS: «Είμαι συγκλονισμένη για την κατάκτηση της θέσης του κορυφαίου τίτλου στο χώρο του bartending  παγκοσμίως. Ήταν μία εξαντλητική εβδομάδα, όπου συμμετείχα σε πολύ δύσκολες δοκιμασίες με μερικούς από τους πιο έμπειρους bartenders που έχω γνωρίσει ποτέ. Η συμμετοχή που στον Τελικό ήταν κάτι το συναρπαστικό, αλλά το να ολοκληρώνεται η εβδομάδα και να είμαι η νικήτρια… Είμαι τόσο χαρούμενη! Τα cocktails είναι πλέον «στα καλύτερά τους» όσο ποτέ άλλοτε και το να βρίσκομαι στην «πρώτη γραμμή» αυτής της τάσης, ενισχύοντας την ιδέα νέων υλικών και πρωτοποριακών συνταγών, είναι κάτι πραγματικά με το οποίο είμαι πραγματικά παθιασμένη. Έχω αγαπήσει κάθε στιγμή αυτής της εμπειρίας!».

Η Kaitlyn έχει μεγαλώσει σε μια οικογένεια που δραστηριοποιούνταν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και οι γονείς της από μικρή ηλικία της μετέδωσαν το πάθος τους για τον κλάδο. Ξέρει ότι η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά μπορούν να οδηγήσουν σε σπουδαία πράγματα. Η Kaitlyn αντλεί έμπνευση από τη μουσική που ακούει, το φαγητό που απολαμβάνει και ταυτόχρονα από τους πελάτες της στο bar. Το όνειρό της είναι να συνεχίσει να εξελίσσει την τέχνη της, να εξερευνήσει τον κόσμο και τελικά να ανοίξει το δικό της bar!

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: marieclaire.gr