Το ελληνικό εστιατόριο Mazi φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στις καρδιές των Άγγλων, αφού το Independent το χαρακτηρίζει ως το καλύτερο της πόλης.

Το Mazi είναι, στην πραγματικότητα, ένα εστιατόριο που τα τελευταία 6 χρόνια λειτουργεί και προσφέρει την ελληνική κουζίνα αλλιώς, ενώ το μενού του επιμελείται ο chef Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος. Στην ιδιοκτησία βρίσκονται η Χριστίνα Μουράτογλου και ο Andrie Carre, οι οποίοι δεν θέλησαν ποτέ να αποδεχθούν ότι στο Λονδίνο δεν θα μπορούσαν να βρουν το ίδιο ποιοτικό φαγητό με αυτό που είχαν συνηθίσει.

Συγκεκριμένα, η Χριστίνα έφερνε πολλές φορές μαζί της από την Ελλάδα προϊόντα που θεωρούσε ότι έλειπαν από την Λονδρέζικη αγορά, όπως φέτα, ελιές και ελαιόλαδο. Όταν συνειδητοποίησε ότι όλα τα ελληνικά εστιατόρια στο Λονδίνο ήταν πολύ τουριστικά για τα δικά της γούστα αποφάσισε να μεταδώσει την αγάπη της και το πάθος της για την ελληνική κουζίνα και να ανοίξει το 2012, με τον σύντροφό της Andrie, το εστιατόριο Mazi.

Και επειδή φαίνεται ότι το πάθος της για την ελληνική κουζίνα είναι τεράστιο, πέρα απ΄το εστιατόριο που σημειώνει συνεχώς επιτυχίες, πρόσφατα κυκλοφόρησε και το πρώτο βιβλίο μαγειρικής στα αγγλικά με τίτλο: Mazi: Modern Greek Food”. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει μερικές από τις πιο γνωστές συνταγές που έχουν σερβιριστεί κατά καιρούς στο εστιατόριο, αλλά και κάποιες παραδοσιακές συνταγές λίγο πειραγμένες.

Έτσι το Mazi διδάσκει ότι όταν το πάθος για την ελληνική κουζίνα είναι τεράστιο, τότε μόνο επιτυχίες μπορείς να έχεις.