Οι NYT «αναγορεύουν» τη Θεσσαλονίκη κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, αλλά και πρωτεύουσα των χαμηλών τιμών, δίνοντάς της την 47η θέση (στους 52 προορισμούς που θα έπρεπε κανείς επισκεφθεί μέσα στο 2016).

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι νεαροί επαγγελματίες της Θεσσαλονίκης αντιμετώπισαν την υψηλή ανεργία ανοίγοντας εστιατόρια και ανακατεύοντας «την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με σλαβικές και οθωμανικές γεύσεις» κρατώντας υψηλή την ποιότητα των πρώτων υλών και χαμηλές τις τιμές.

Ανάμεσα στα εστιατόρια οι συντάκτες ξεχώρισαν την τοπική κουζίνα του Sebrico, για τους χορτοφάγους προτείνουν το Roots, ενώ κάνουν αναφορά και στα γλυκά του καφέ Estrella.

Roots
Roots

Roots (3)       Roots (2)

 

Estrella

estrella (2)

 

Sebrico
Sebrico

Untitled-1        Untitled-2