Ο σεφ Τζέιμι Ολιβερ έχει αρχίσει εδώ και χρόνια την εκστρατεία του κατά των βλαβερών junk food και της αλυσίδας McDonald’s δημιουργώντας ένα τεράστιο διατροφικό σκάνδαλο.

article-2212838-1553f937000005dc-72_634x520

Σύμφωνα με τον Oliver, λοιπόν, μέσα στα burger της αλυσίδας υπήρχε μια ύποπτη «ροζ βλέννα» («pink slime»). Ύστερα από εργαστηριακές έρευνες αποδείχτηκε πως η «ροζ βλέννα»  ήταν διοξείδιο του αμμωνίου στο οποίο ξεπλένουν το μοσχαρίσιο λίπος, γεγονός που καθιστά τα πιάτα της αλυσίδας ιδιαίτερα επικίνδυνα και ανθυγιεινά. Τα λόγια του ήταν εντελώς απαξιωτικά, αλλά αρκετά για να αποδείξει στο δικαστήριο. «Στην ουσία παίρνουμε ένα προϊόν το οποίο αρχικά δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια φτηνή σκυλοτροφή και προσθέτοντας αυτή την ουσία το δίνουμε σε ανθρώπους. Με την προσθήκη δηλαδή αυτής της ροζ βλέννας, του διοξειδίου του αμμωνίου, αυτή η “φτηνή σκυλοτροφή” απλώς μετατρέπεται σε βρώσιμη από τον άνθρωπο!». Σε συνέντευξή του για την Daily Mail, μάλιστα, έδειξε πώς  ακριβώς φτιάχνουν το burger από λίπος, δέρμα, λίπος και εντόσθια.

Η εταιρία McDonald’s δεσμεύθηκε να αλλάξει τη συνταγή της και να χρησιμοποιεί βοδινό κρέας στα burger. Ωστόσο, αρνήθηκε τη χρήση του διοξείδιου του αμμωνίου στα καταστήματα που διατηρεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία, χωρίς να αποσαφηνίζει για την παρασκευή των burger στις υπόλοιπες χώρες.

Πηγή:  healthylifemaster.com  /  dailymail.co.uk