OsteriaΤο ιταλικό εστιατόριο «Osteria Francescana» στη Μόδενα, ανακηρύχθηκε το καλύτερο στον κόσμο. Υπό τη διεύθυνση του σεφ Μάσιμο Μποτούρα κατάφερε να φτάσει στην κορυφή και να είναι το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο για το 2016 στη λίστα των «50 Best», σε μία εντυπωσιακή τελετή στο Cipriani Wall Street στο Μανχάταν, εκθρονίζοντας και  αφήνοντας στη δεύτερη θέση το ισπανικό εστιατόριο «El Celler se Can Roca» στη Χερόνα της Καταλονίας.

Η διάσημη λίστα των καλύτερων εστιατορίων του  κόσμου για το 2016 περιελάμβανε 23 χώρες σε έξι ηπείρους, με τα μισά εστιατόρια να βρίσκονται στην Ευρώπη. Η Osteria Francescana  ξεχώρισε τόσο για την ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία που προσφέρει στα 12 τραπέζια το εστιατορίου, αλλά και για τη φινετσάτη διακόσμηση και την ήρεμη και αριστοκρατική ατμόσφαιρα.

splash3     Parmesan-5-ways - dih

Το signature dish τους εστιατορίου, το οποίο συχνά εκθειάζεται από κριτικούς και επισκέπτες, είναι το «Five Ages of Parmigiano Reggiano», ελληνιστί «Οι πέντε εποχές της Παρμεζάνας Reggiano», και πρόκειται για ένα πιάτο στο οποίο δημιουργείται μία τυρένια σύνθεση ωριμασμένης παρμεζάνας, σε μορφή σάλτσας, μους, αφρού, κομματιών και ξύσματος, σερβιρισμένα σε διαφορετική θερμοκρασία το καθένα.