Ο Τζον Χα μηχανικός της Google, κατασκεύασε το πρώτο ρομπότ που σερβίρει και το ονόμασε Penny, στο εστιατόριο του στην Καλιφόρνια.

Συγκεκριμένα, η ιδέα ήρθε στο μυαλό του Τζον, με τις συχνές επισκέψεις του σε ένα συγκεκριμένο κορεάτικο εστιατόριο, το Kang Nam Tofu House, σε ένα εμπορικό κέντρο στην Καλιφόρνια. Οι ιδιοκτήτες κάποια στιγμή αποφάσισαν να πουλήσουν το εστιατόριο, και ο Τζον αποφάσισε να το αγοράσει.

Πώς δημιουργήθηκε, όμως, η Penny, το ρομπότ; Πολύ απλά, ο νέος πλέον ιδιοκτήτης του εστιατορίου χρειάστηκε να καλύπτει το κενό που δημιουργούνταν στο σέρβις κάθε φορά που κάποιος από το προσωπικό του έλλειπε, για οποιονδήποτε λόγο. Κάπως έτσι γεννήθηκε” η Penny.

Το μικρό αυτό ρομπότ, μπορεί να χαρτογραφήσει το περιβάλλον της, χρησιμοποιεί αισθητήρες για να μετακινείται στους στενούς χώρους μέσα στην κουζίνα αλλά και έξω από αυτήν. Σε περίπτωση που αισθανθεί ότι κάποιο εμπόδιο βρίσκεται μπροστά της σταματά και προσπαθεί να βρει μια εναλλακτική διαδρομή για να φτάσει στο τραπέζι την παραγγελία. Επιπλέον, η Penny το ρομπότ δεν κάνει ποτέ διάλειμμα για τσιγάρο, ενώ μπορείς να την καλέσεις πολύ εύκολα με το πάτημα ενός κουμπιού. Τέλος, δείχνει άριστη συμπεριφορά, αφού συνεργάζεται άψογα με τους ανθρώπινους συναδέλφους της.