Σε τελετή στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, πάνω από 100 λάτρεις του φαγητού ανέδειξαν τα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας, στο πλαίσιο Restaurant 100.

100

Περισσότεροι από 100 κριτές, σεφ, ειδικοί της διατροφής και άλλοι foodies κλήθηκαν να ψηφίσουν τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα για το 2018, με μόνη προϋπόθεση για να είναι έγκυρη η ψήφος τους να έχουν επισκεφτεί το εστιατόριο μέσα στον χρόνο και να έχουν δοκιμάσει την κουζίνα του. Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν από τον σεφ Βησσαρίονα Παρθένη και τη Food Blogger, Θέμιδα Καρδιόλακα. Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων ξεκίνησε με την μακροσκελή λίστα των 100 χώρων εστίασης που ξεχώρισαν το 2018 και στη συνέχεια ανακοινώθηκαν οι ειδικές κατηγορίες και τα special βραβεία.

Φυσικά στις δύο πρώτες θέσεις ήταν το Funky Gourmet και η Σπονδή, τα δύο δηλαδή εστιατόρια με δύο αστέρια Michelin στη χώρα μας. Μπορείτε να δείτε τα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας για το 2018 εδώ: The Power List 2018

Στην κατηγορία Ethnic Cuisine παρέλασαν τα φημισμένα εστιατόρια με αναφορές στις κουζίνες του κόσμου. Στις πρώτες τρεις θέσεις, συναντάται το Nolan, του Σωτήρη Κοντιζά, το ατμοσφαιρικό Nikkei που σερβίρει περουβιανό φαγητό με ιαπωνική τεχνική του Θάνου Στασινού και στην κορυφή βρίσκεται το Sushimou, με σεφ τον Αντώνη Δρακουλαράκο.

Μπορείτε να δείτε εδώ αναλυτικά τις κατηγορίες βραβείων που αφορούν τα είδη των εστιατορίων: http://www.restaurant100.gr/the-power-list-2018/ 

και εδώ τα special βραβεία που απονεμήθηκαν: http://www.restaurant100.gr/the-power-list-2018/#3