Το 2022, στην καρδιά του Polanco, στην Πόλη του Μεξικού, γεννήθηκε το Siembra Comedor y Tortillería από το έργο για τη διάσωση του γηγενούς καλαμποκιού που ξεκίνησε από τους Mejía και Montero και καθοδηγείται από δύο θεμελιώδεις αρχές.

Πρώτον, να αποτίσει φόρο τιμής στην ποικιλομορφία των εποχιακών μεξικανικών συστατικών, καθιερώνοντας σε κάθε πιάτο μια σταθερή σύνδεση μεταξύ αγροτών και όσων παθιάζονται με τις αυθεντικές γεύσεις της κουζίνας της χώρας. Δεύτερον, να προωθήσει την υπευθυνότητα και τη βιώσιμη κατανάλωση τοπικών προϊόντων που έχουν καλλιεργηθεί με τεχνικές χαμηλού αντίκτυπου και χαρακτηρίζονται από τις αρχές του δίκαιου εμπορίου.

Το νεότερο γαστρονομικό έργο από τους σεφ Karina Mejía και Israel Montero αναζητά να μυήσει στους επισκέπτες τις αυθεντικές γεύσεις της γης με συνταγές που ετοιμάζονται με βάση τα λαχανικά, τα δημητριακά και τα φρούτα που καλλιεργούνται προσεκτικά στα χωράφια του Μεξικού.

Αποκατάσταση της αρχοντιάς του χωραφιού με πιάτα που αποκαλύπτουν την πιο αγνή γεύση της γης:
αυτή είναι η αποστολή με την οποία οι σεφ Karina Mejía και Israel Montero καλωσορίζουν τους επισκέπτες τους κάθε μέρα στο Siembra Comedor, το νέο τους εστιατόριο στο Polanco.

Το Siembra Comedor αναδύεται από τις μεγάλες προσπάθειες που έχουν κάνει οι σεφ από το 2019 για να σώσουν το εγγενές καλαμπόκι με το Siembra Taquería, ένα κατάστημα τορτίγιας με το δικό του μύλο και διαδικασία nixtamalization, και τοπική taquería, του οποίου ο ακρογωνιαίος λίθος φέρνει στο τραπέζι εξαιρετικές τορτίγιες που χρησιμοποιούν υψηλής ποιότητας δημητριακά από τα μιλπάς της Tlaxcala.

Το Siembra Comedor είναι μια εμπειρία που απευθύνεται στην απλότητα και τη ρουστίκ φύση του στυλ της κουζίνας, που προορίζεται για μαγείρεμα πάνω από λαμπερή χόβολη ή το κάρβουνο, στην υφή μιας σάλτσας παρασκευασμένης με μολκατζέτ και την αίσθηση τραγανής τορτίγιας που ροδίζει σιγά σιγά σε ένα κομάλ για να εντείνεται η γεύση της και να συνοδεύεται από ένα τάκο.