Η συνεισφορά στις κοινωνίες και το περιβάλλον που δραστηριοποιούνται τα Starbucks, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας και των ανθρώπων της εταιρίας. Για 17 χρόνια, τα Starbucks στην Ελλάδα μοιράζονται καθημερινά το πάθος τους για τον καφέ και τους ανθρώπους: «Ένας άνθρωπος, μια κούπα καφές και μια γειτονιά κάθε φορά.»

starbucks

Αυτή την Άνοιξη, τα Starbucks διοργανώνουν δράσεις για τον Άνθρωπο και το Περιβάλλον και προσκαλούν κάθε έναν ξεχωριστά να συμμετέχει σε αυτές.

Αναλυτικότερα, τα Starbucks συμβάλλουν στην ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS. Πρόκειται για έναν δεσμό αγάπης που δυναμώνει και διευρύνεται καθημερινά με την πολύτιμη βοήθεια όλων, τόσο του προσωπικού όσων και των πελατών, τα τελευταία 17 χρόνια από τα Starbucks. Φέτος, μάλιστα, από τις 5 Μαρτίου τα Starbucks προσφέρουν με κάθε χρήση της κάρτας Starbucks και του προγράμματος επιβράβευσης My Starbucks Rewards για αγορά προϊόντων, 5 λεπτά για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των Νέων της Στέγης Νέων Αθήνας και Θεσσαλονίκης των Παιδικών Χωριών SOS. Ο επαγγελματικός προσανατολισμός αποτελεί ουσιαστική βοήθεια στους νέους καθώς στην κρίσιμη νεαρή ηλικία καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις οι οποίες θα είναι καθοριστικές για τον επαγγελματικό και κατ’ επέκταση το προσωπικό τους μέλλον.

Όσον αφορά τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες των Starbucks, η εταιρία σε παγκόσμιο επίπεδο έχει δεσμευτεί στον περιορισμό του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της μέσω της εξοικονόμησης ενέργειας και νερού, της «έξυπνης κατασκευής» καταστημάτων με τη χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον, της χρήσης πλαστικών ποτηριών από 50% ανακυκλωμένο PET (rPET) στην Ευρώπη και χρήσης ανακυκλωμένων ινών στα χάρτινα ποτήρια της, καθώς και της υλοποίησης προγραμμάτων ανακύκλωσης.

Τα επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια και τα θερμός αποτελούν την πιο “πράσινη” επιλογή και για αυτόν τον λόγο, η εταιρία με διάφορους τρόπους ενθαρρύνει τη χρήση τους.

Επιπλέον, σε όλα τα καταστήματα Starbucks στην Ελλάδα οι πελάτες έχουν την δυνατότητα να μειώσουν τα απορρίμματα, να επαναχρησιμοποιήσουν και να κερδίσουν οφέλη. Συγκεκριμένα, με την χρήση θερμός ή επαναχρησιμοποιούμενου ποτηριού, ο πελάτης κερδίζει 25 λεπτά έκπτωση στα αγαπημένα του ροφήματα. Η προσφορά ισχύει για οποιοδήποτε θερμός ή επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι ανεξαρτήτως μεγέθους. Ακόμη, ο πελάτης έχει πλέον την δυνατότητα να επαναχρησιμοποιήσει τον “καφέ” του και να κάνει καλό στα φυτά και τον κήπο του. Αυτήν την περίοδο, πιο συγκεκριμένα, κάθε ένας πελάτης θα έχει την δυνατότητα να προμηθευτεί εντελώς δωρεάν ίζημα καφέ, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα στα φυτά, αποτελώντας ταυτόχρονα και την πιο οικολογική επιλογή για έναν κήπο.

Τέλος, οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να αξιοποιούν το ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης καψουλών espresso σε όλα τα καταστήματα Starbucks με 3 απλά βήματα. Ο πελάτης ζητά μια σακούλα ανακύκλωσης καψουλών, συλλέγει  και γεμίζει την κάθε σακούλα με 75 κάψουλες (οποιεσδήποτε κάψουλες που είναι συμβατές με μηχανές Nespresso) και επιστρέφει τη σακούλα σε οποιοδήποτε κατάστημα Starbucks. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρία θα ανακυκλώσει τις κάψουλες διαχωρίζοντας τα υλικά που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Μικρές καθημερινές δράσεις που κάνουν τη διαφορά με τη συμβολή όλων! Starbucks, πάθος για καλύτερο καφέ, περιβάλλον, κοινωνία.