Στις 20 Οκτωβρίου ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο κατάστημα The Coffee Project στη Λωζάνη. Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας, που στόχο έχει τη γνωριμία της ελληνικής κουλτούρας καφέ στην Ελβετία.

Το The Coffee Project είναι έργο του επιχειρηματία Βαγγέλη Κατσέλη και του Κώστα Καλαφατά, ιδιοκτήτη της ελληνικής εταιρείας Samba Café Coffee Roasters.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τις 15 Νοεμβρίου θα έχουν ανοίξει δύο ακόμη καταστήματα στη Λωζάνη, στα οποία οι Ελβετοί καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ελληνικό καφέ, καθώς και ελληνικά προϊόντα, όπως η τυρόπιτα και η σπανακόπιτα. Στα καταστήματα θα πωλείται και συσκευασμένος καφές.

Ο καφές, που διατίθεται και πωλείται στα The Coffee Project, παρασκευάζεται στην Ελλάδα, και η πρώτη ύλη του προέρχεται από χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής.

Στόχος του The Coffee Project είναι η δημιουργία μιας αλυσίδας -είτε με αυτόνομα καταστήματα, είτε με γωνιές καφέ μέσα σε εστιατόρια- που θα φτάσουν σε αριθμό τα 30.