Νέα χρονιά, νέες διατροφικές συνήθειες; Για πολλούς, το Veganuary χρησιμεύει ως έναυσμα για μια πιο υγιεινή και πιο οικολογική χρονιά, καθώς οι άνθρωποι κάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής τους.

Το 2022, 629.000 άνθρωποι από 228 χώρες και περιοχές συμμετείχαν στο Veganuary με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται το 2023!

Έχοντας αυτό κατά νου, οι ειδικοί στο BesteOnlineCasinos.com αποφάσισαν να ανακαλύψουν τις φθηνότερες ευρωπαϊκές πόλεις που αποτελούν vegan προορισμοί. Ανέλυσαν ένα ολοκληρωμένο σύνολο δεδομένων 3,5 εκατομμυρίων ευρωπαϊκών vegan εστιατορίων που αξιολόγησαν τις μέσες τιμές γευμάτων μαζί με την πυκνότητα των εστιατορίων vegan, την αξιολόγηση αξίας χρήστη και την προσβασιμότητα δωρεάν Wi-Fi για να δημιουργήσουν μια μέτρηση κατάταξης για κάθε πόλη.

Η Κρακοβία της Πολωνίας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις πιο προσιτές πόλεις για vegan με μέση τιμή vegan εστιατορίου 11,19 € για ένα γεύμα και 50,95% των Vegan εστιατορίων με τιμές κάτω των 20,11 € (βάσει του μέσου εύρους τιμών στο tripadvisor). Οι πολωνικές λιχουδιές μπορούν να προσαρμοστούν σε εναλλακτικές φιλικές προς τους vegan επιλογές με νόστιμες επιλογές όπως το Pierogi, το Golabki, τα ρολά λάχανου και τα Bigos.

Χαρτογράφηση: Οι πιο προσιτές ευρωπαϊκές πόλεις γίνονται vegan αυτόν τον Ιανουάριο

Στη δεύτερη θέση για την πιο προσιτή πόλη για βίγκαν είναι το Ταλίν της Εσθονίας με μέση τιμή vegan εστιατορίου 16,50€. Εκτός από αυτό, το 43,45% των vegan εστιατορίων έχουν τιμές κάτω από 20,11 €. Υπάρχουν πολλές επιλογές με βάση τη vegan διατροφής διαθέσιμες στο Ταλίν είτε είστε vegan είτε απλά θέλετε να δοκιμάσετε νόστιμο και υγιεινό φαγητό. Οι επιλογές ποικίλλουν από vegan σούπες, μπιφτέκια, κάρυ, ζυμαρικά και πολλά άλλα.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Βουδαπέστη της Ουγγαρίας με μέση τιμή vegan εστιατορίου μόλις 15,81 € και 35,21% των vegan εστιατορίων με τιμή κάτω από 20,11 €. Συχνά η εύρεση γευμάτων φιλικών για vegan είναι μια πρόκληση, ειδικά όταν ταξιδεύει. Σε αυτήν την κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, θα μπορεί κανείς να αξιοποιήσει στο έπακρο μια μεγάλη γκάμα προσιτών εστιατορίων. Η πόλη είναι διαβόητα φθηνή στην επίσκεψη και αυτό επεκτείνεται και στη βίγκαν προσφορά της στην οποία έχουν μια αυλή γεμάτη με vegan street food στην καρδιά της πόλης.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας με μέση τιμή vegan εστιατορίου 16,57 € και το 34,96% των vegan εστιατορίων με τιμή κάτω από 20,11 €. Η Λιουμπλιάνα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σλοβενίας και η πρωτεύουσά της. Είναι γνωστή ως η πιο πράσινη ευρωπαϊκή πόλη με τον περισσότερο δημόσιο χώρο πρασίνου κατά κεφαλήν και είναι επίσης συμπτωματικά πράσινη όσον αφορά τη διαθεσιμότητα vegan φαγητού με 6 αποκλειστικά vegan εστιατόρια για επίσκεψη, πολύ περισσότερα από την υπόλοιπη Σλοβενία.

Την πρώτη πεντάδα ολοκληρώνει η Μπρατισλάβα της Σλοβακίας με μέση τιμή vegan εστιατορίου 12,99€ καθώς και το 78,58% των vegan εστιατορίων με τιμή κάτω από 20,11 €. Η Μπρατισλάβα είναι γεμάτη μεσαιωνική και γοτθική ιστορία, με μοναδική τοποθεσία στα σύνορα τριών χωρών. Παρά το ιστορικό ενδιαφέρον της πόλης, οι καταπράσινες εκτάσεις του είναι αυτό που την κάνει πόλο έλξης για τους τουρίστες που επιθυμούν να δουν τα γραφικά αξιοθέατα που υπόσχονται οι τουριστικοί οδηγοί. Με το φυσικό περιβάλλον και την άγρια ​​ζωή να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πόλης, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι υπάρχει πληθώρα από φιλικά προς τους vegan εστιατόρια που ταιριάζουν στον περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένο ταξιδιώτη.

Η Αθήνα καταλαμβάνει την 17 θέση στην κατάταξη, καθώς προσφέρει συνολικά 563 vegan εστιατόρια, με μέσο όρο τιμής τα 18,80€.