sofokleousin.gr*

coffee

Ένας καφές με άρωμα λίτσι και γαρνιρισμένος με γιασεμί ή ένα εσπρέσο “Σαρνονέ” σερβιρισμένο σε ποτήρι του κρασιού: η Ιαπωνία, η χώρα του τσαγιού, γεύεται με τον δικό της τρόπο το “καφεδάκι” της Δύσης, το οποίο σερβίρεται άψογα από τους σπεσιαλίστες baristi.

Μικρά καφέ ανοίγουν παντού στη χώρα προτείνοντας εξαίσια ποτά, καβουρδισμένους καφέδες ώστε να ικανοποιούν ακόμη και τον πιο σχολιαστικό μεταξύ των εθισμένων στην καφεΐνη.

Η Ιαπωνία εισάγει περίπου 430.000 τόνους καφέ ετησίως, και κατέχει την τρίτη θέση στον κόσμο, ακριβώς μετά τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, ενώ περηφανεύεται ότι έχει στο έδαφός της τους καλύτερους ειδικούς στην τέχνη του καφέ παγκοσμίως.

“Το γεγονός ότι η καλλιέργεια του τσαγιού προϋπήρχε, βοήθησε την Ιαπωνία να εκτιμήσει τον καφέ ως είδος πολυτελείας”, δηλώνει η 32χρονη Μίκι Σουζούκι, η οποία πρόσφατα ανακηρύχθηκε η καλύτερη barista του αρχιπελάγους. “Οι Ιάπωνες έχουν έναν πολύ ευαίσθητο ουρανίσκο και ξέρουν να διακρίνουν τις λεπτές διαφορές της γεύσης”.

Η νεαρή γυναίκα προσέλκυσε την προσοχή της επιτροπής ετοιμάζοντας έναν καφέ με λεπτές νότες εσπεριδοειδών, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που ακολουθούν συχνά οι ζυθοποιοί για να πετύχουν έναν ωραίο κρεμώδη αφρό.

 

(*) Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο:sofokleousin.gr