Στο φετινό διαγωνισμό World Class Bartender of the Year ξεχώρισε και αναδείχθηκε νικήτρια η Bannie Kang από τη Σιγκαπούρη, και το bar ANTI:DOTE.

Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στην Ολλανδία, τη Σκωτία και τη Γλασκόβη, και η διαγωνιζόμενη κατάφερε να διαπρέψει σε όλες τις δοκιμασίες, φτάνοντας αρχικά στους 8 φιναλίστ του διαγωνισμού. Στη συνέχεια, στην τελική δοκιμασία, κατά την οποία οι διαγωνιζόμενοι θα έπρεπε να δημιουργήσουν cocktail με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, πρώτες ύλες ή αρώματα.

Η Bannie Kang, παρά τον περιορισμένο χρόνο, αντεπεξήλθε στο έπακρο, καθώς κατάφερε να ολοκληρώσει τη δοκιμασία 1 λεπτό πριν τη λήξη του χρόνου που είχε δοθεί. 

Κατά τη διάρκεια του επόμενου χρόνου, η νικήτρια του διαγωνισμού θα ταξιδέψει διεθνώς για να πραγματοποιήσει σεμινάρια και εκπαιδεύσεις σε συναδέλφους της, καθώς θα κρίνει και θα βραβεύσει άλλους με τη σειρά της σε αντίστοιχους, μικρότερους διαγωνισμούς.

Ο διαγωνισμός, θα επαναληφθεί για 12 χρονιά το 2020 στο Σίδνεϊ, όπως ανακοινώθηκε κατά την τελετή βράβευσης της Bannie Kang.