Το έργο δημιουργήθηκε με την αναδιαμόρφωση μιας παλιάς βεράντας ενός εργοστασίου. Η μοναδική τοποθεσία και η ασυνήθιστη δομή του αρχικού χώρου επέτρεψαν στον σχεδιαστή να δώσει πλήρη φαντασία και δημιουργικότητα.

Στην είσοδο, το εύκαμπτο χωρικό μπλοκ, αραιώνει τη μαζικότητα του κτιρίου, το οποίο μοιάζει με ένα σύγχρονο έργο τέχνης εγκατάστασης γεμάτο ένταση, οδηγώντας τον χώρο να εκτείνεται προς τα μέσα με τις καθαρές γραμμές του.

Μέσα στο χώρο ύψους 4,6 μέτρων, κατασκευάστηκε ένα διώροφο κτίριο στο αίθριο. Ο σχεδιαστής δημιούργησε έξυπνα έναν ανοιχτό δρόμο σε αυτόν τον τομέα, ο οποίος φαίνεται να φέρνει τους ανθρώπους σε μια άλλη διάσταση.

Κάτω από τη σκάλα, υπάρχει μια ξεχωριστή βυθισμένη περιοχή, βαθιά και ήρεμη.

Κοιτώντας μπροστά, ακανόνιστες λάμπες οροφής πέφτουν η μία μετά την άλλη, δημιουργώντας έναν «καταρράκτη». Περπατώντας μπροστά, το τεχνητό φυσικό τοπίο και τα παράθυρα παραδοσιακού κινέζικου στιλ κήπου χαρακτηρίζουν τον χώρο.

Σε αντίθεση με τη χρήση στοιχείων κόκκινου χρώματος που επικρατεί συνήθως σε εστιατόρια θαλασσινών, ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε ξύλινες υφές και λευκούς τοίχους για να δημιουργήσει έναν κομψό τόνο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας άλλος κόσμος.

Ο χωρικός σχεδιασμός διαθέτει ελικοειδείς κυκλοφορίες, οι οποίες συμβάλλουν στην αύξηση της περιέργειας των ανθρώπων σχετικά με τους χώρους καθώς και της όρεξης για φαγητό.

Ο συνολικός χώρος προσφέρει ποικίλη οπτική εμπειρία σε κάθε βήμα, η οποία όχι μόνο δείχνει την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα του σχεδιαστή, αλλά επίσης καθιστά το «φαγητό» πιο ενδιαφέρον και γεμάτο νόημα.

Οι άνθρωποι έρχονται εδώ όχι μόνο για να γευτούν όμορφα πιάτα, αλλά το πιο σημαντικό, για να νιώσουν τη μοναδική σύγκρουση μεταξύ του φαγητού και του χώρου, που μπορεί να δημιουργήσει νέες οπτικές για τη ζωή.

Μέσω της διαφοροποιημένης αποσύνθεσης και του ανασυνδυασμού όλων των μονάδων του χώρου, παρουσιάζει μια αφηγηματική κίνηση, με μια διασκεδαστική και πολυμορφική τονικότητα.

Τραπέζια και καρέκλες σε διάφορες μορφές είναι διάσπαρτα σε αυτό το εστιατόριο, σχηματίζοντας διαφορετικούς χώρους τραπεζαρίας που είναι ελαφρώς διαφορετικοί μέσω διακριτών συνδυασμών, εμπλουτίζοντας έτσι την εμπειρία φαγητού των ανθρώπων.

Project name: Xiamen HAIGAN Xiaoyouyu Seafood Restaurant
Design company: Xiamen Fancy Design & Decoration Co., Ltd.
Interior design: Fang Guoxi, Xie Chenyang
Decoration and furnishing: Zhang Qiyun, Zhu Jin
Photographer: Jin Weiqi