Ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας, διοργανώνει την 2ηημερίδα  του κύκλου ενεργειών υποστήριξης του κλάδου με θέμα «Κόστος Τροφίμων, Ποτών, Προσωπικού – Κοστολόγηση», την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 16.00 στον ΠολυχώροROYAL στην Πάτρα.  Η ημερίδα απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες της εστίασης και στόχο έχει την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών ανάμεσα στους επιχειρηματίες για τα θέματα αυτά.

Το περιεχόμενό της θα αναπτυχθεί σε μορφή σεμιναρίου προς τους συναδέλφους με αντικείμενοτις βασικές  πρακτικές  οργάνωσης μιας επιχείρησης εστίασης και ιδιαίτερα των μεθόδων κοστολόγησης και επίτευξης  μαγειρικής οικονομίας, αποφεύγοντας την έκπτωση στην ποιότητα και το προσωπικό.  Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν στην πράξη πρότυπα συνταγών φαγητών και ποτών, μοντέλα μετρήσεων, οργανογράμματα, στόχοι, κοστολογικοί πίνακες καιλειτουργικά εξοδολόγια. Θα αναπτυχθούν επίσης, συμβουλές επιλογήςεποχικών και ντόπιων πρώτων υλών, παραγγελιών και προμηθευτών, αλλά και υποστήριξης του κύκλου της τοπικής αγοράς. Οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με παρουσιάσεις σχετικά με το περιβάλλον (διαχείριση ενέργειας, σκευή, ανακύκλωση) και την προσοχή στην υγεία του καταναλωτή (θερμοκήπια, χημικά).

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει τους εξής ομιλητες:

  1. Σοφία Χριστοπούλου, Φιλόλογος – Συγγραφέας.

«Αχαιών Γεύσεις», η καταγραφή της Αχαϊκής Γαστρονομίας.

  1. Ηλίας Κακούρης, ExecutiveChef

Η ορθή λειτουργία της επαγγελματικής κουζίνας σε σχέση με τη διαχείριση των υλών, το  κόστος τροφίμων-ποτών-προσωπικού και οι τρόποι περιορισμού του .

  1. ΙΜΕ Πληροφορική

Ηλεκτρονική διαχείριση λειτουργικών προγραμμάτων

  1. Σπύρος Στεργίου, Εστιάτορας, Πρόεδρος ΣΚΕΑΝΑ

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα ακολουθήσει μπουφέ με τις παρασκευές των σεφ, οι οποίες θα αποτελέσουν την γευστική απόδειξη της ορθής οικονομίας της κουζίνας.

Η συμμετοχή  στην εκπαιδευτική ημερίδα του ΣΚΕΑΝΑ  είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων απαιτείται προεγγραφή στη γραμματεία του ΣΚΕΑΝΑ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2614 008353, κα Ματίνα Λαδικού, email: skeana@gmail.com.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ Κ.Δ. ΑΕ

ΛΟΥΞ ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ ΑΒΕΕ

ΙΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΕ

ΠΑΝΙΤΣΑΣ ΧΑΡ. ΑΝΔΡΕΑΣ & ΣΙΑ ΟΕ

Η συγκεκριμένη δράσηπραγματοποιείται στα πλαίσια της 3ετούς στρατηγικής της διοίκησης του ΣΚΕΑΝΑ, που περιλαμβάνει εκπαιδευτικές ημερίδες και σεμινάρια αποκλειστικά για τους επαγγελματίες της εστίασης ώστε να υπάρξει παράλληλα καλύτερη προετοιμασία πριν διεξαγωγή της Κλαδικής Έκθεσης W–eat που θα πραγματοποιηθεί  στις6-7-8 Απριλίου 2019 στην Πάτρα.

Η W –eat ακουμπά στις βάσεις της επιτυχημένης WESTIA, αλλά βάζει στόχο  να κινηθεί ακόμα πιο παραγωγικά ορίζοντας ως κυρίαρχο άξονά της  την αποτύπωση και προώθηση του γαστρονομικού στίγματος της Παραϊόνιας Ελλάδας. Εμπλέκοντας μια αλυσίδα από επιχειρήσεις σε ένα δίκτυο που θα αναδεικνύει την τοπική γαστρονομία, στοχεύει να τη μετατρέψει σε μοχλό προσέλκυσης τουρισμού, διαχέοντας οφέλη σε όλες τις περιφερειακές κοινωνίες.