Σπουδές Μαγειρικής

8 Λόγοι για να σπουδάσετε Μαγειρική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

 1. Βγαίνετε στην αγορά εργασίας κατέχοντας πτυχίο από τη σχολή που καθιέρωσε την ειδικότητα το 1998 στο Υπουργείο Παιδείας.
 2. Διδάσκεστε Μαγειρική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.
 3. Μαθαίνετε τη συναρπαστική τέχνη της Μαγειρικής από τους πλέον καταξιωμένους Chef του χώρου.
 4. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του.
 5. Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Μαγειρικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς και σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση.
 6. Αποκτάτε διασυνδέσεις με τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές και τουριστικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, μέσω μαθητείας και πρακτικής.
 7. Αποκτάτε όλα τα εφόδια για να γίνετε ένας Celebrity Chef.
 8. Έχετε τη δυνατότητα φοίτησης και σε τρίτο έτος εξειδίκευσης (Χάρτα Γεύσεων, Food Pairing, Σύγχρονες Γαστρονομικές Εφαρμογές, Συνταγολόγιο Διεθνούς Γαστρονομίας, Food Styling).

Η Ειδικότητα

Ο Chef χρησιμοποιεί φαντασία για να συνδυάζει τεχνικές και πρώτες ύλες, δημιουργώντας πρωτότυπα πιάτα, αναλαμβάνοντας και το food styling. Στις μέρες μας που η Μαγειρική αποτελεί ένα από τα πλέον περιζήτητα επαγγέλματα, οι σπουδές στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ εξασφαλίζουν τη δημιουργία έτοιμων επαγγελματιών μαγείρων, με προσόντα που θα τους επιτρέψουν να ξεχωρίσουν και να ανταμειφθούν ακόμα και με διεθνείς διακρίσεις, όπως τα αστέρια Michelin.


Σπουδές Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής

8 Λόγοι για να σπουδάσετε Αρτοζαχαροπλαστική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

 1. Βγαίνετε στην αγορά εργασίας κατέχοντας πτυχίο από τη σχολή που καθιέρωσε τα επισιτιστικά επαγγέλματα το 1998 στο Υπουργείο Παιδείας.
 2. Διδάσκεστε Αρτοζαχαροπλαστική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις.
 3. Μαθαίνετε τη συναρπαστική τέχνη της Ζαχαροπλαστικής από τους πλέον καταξιωμένους Pastry Chef του χώρου.
 4. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του.
 5. Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Αρτοζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς και σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση.
 6. Αποκτάτε διασυνδέσεις με τα γνωστότερα ζαχαροπλαστεία και τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας, μέσω μαθητείας και πρακτικής.
 7. Αποκτάτε όλα τα εφόδια για να γίνετε ένας Celebrity Pastry Chef.
 8. Έχετε τη δυνατότητα φοίτησης και σε τρίτο έτος εξειδίκευσης (Χάρτα Γεύσεων, Food Pairing, Σύγχρονες Γαστρονομικές Εφαρμογές, Συνταγολόγιο Διεθνούς Γαστρονομίας, Food Styling).

Η Ειδικότητα

Ο αρτοποιός – ζαχαροπλάστης έχει μετατραπεί σε σύγχρονο επαγγελματία, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια και διάθεση για πειραματισμό. Μια μικρή παραλλαγή σε μια κλασική συνταγή είναι αρκετή για να τη μεταμορφώσει. Οι πρωτότυπες ιδέες των νέων αρτοζαχαροπλαστών έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία παρασκευασμάτων από αλεύρι ή από ζάχαρη, για κάθε γούστο. Οι τεχνικές του food styling τονίζουν τις δημιουργίες, δίνοντας τους εξαιρετική εμφάνιση. Το IEK ΔΕΛΤΑ εξασφαλίζει στους σπουδαστές την εξειδίκευση που χρειάζονται για να ετοιμάζουν ελκυστικά προϊόντα, εύγευστα αλλά και με τη σωστή θρεπτική αξία.

Περισσότερες Πληροφορίες: www.delta-iek.gr