Ελάχιστες είναι οι τεχνικές στη μαγειρική που έχουν τη δυνατότητα με μόνο τέσσερα υλικά να παράξουν μοναδικά και γευστικά αποτελέσματα.

H αρτοποιία, αν και εστιάζει στο συνδυασμό τεσσάρων απλών υλικών (αλεύρι, νερό, αλάτι και μαγιά) αποδίδει κάθε φορά στο χρώμα, τη γεύση το άρωμα, την κρούστα και τη ψίχα του τελικού προϊόντος ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό αποτέλεσμα.

Πώς το ψωμί φουσκώνει? Γιατί πρέπει να ξεκουραστεί? Πώς αποκτά μοναδική γεύση και υφή; Η επιστήμη πίσω από την ζύμωση είναι αυτή που καθιστά το προϊόν τόσο ξεχωριστό, ώστε να ξεχωρίσει σε οποιαδήποτε παρασκευή της.

Το σεμινάριο αντιμετωπίζει τεχνικά και μαγειρικά την γνώση της δομής, της σύστασης και της παρασκευής της αρτοποίησης μέσα από την χημική και μαγειρική διαδικασία για την παρασκευή εξαιρετικών αρτοποιημάτων.

Η διαδικασία παρασκευής αυτού του απλού προϊόντος που απαιτεί ο κάθε καταναλωτής, είναι μια επιστήμη με αρκετά βήματα που βασίζονται στην ορθή τεχνική, το προζύμι και την ποιότητα των πρώτων υλών.

Το Masterclass της CHEFistry “the Bakery Science” βοηθά το σύγχρονο μάγειρα να εκπαιδευτεί τεχνικά στα σωστά βήματα και να ανταποκριθεί στην παρασκευή νόστιμων και ιδιαίτερων αρτοπαρασκευασμάτων

Ιδιαίτερα, στο Masterclass θα παρασκευαστούν:
•  κριτσίνια με γεύση λαχανικών
•  ψωμί για κουβέρ
•  ψωμί από προζύμι
•  και θα αξιοποιηθούν και άλλα αλεύρια
–> θα δοθούν πολλά tips αρτοποιίας

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 5 ωρών. Στο τέλος χορηγείται βεβαίωση εκπαίδευσης, σημειώσεις μαθήματος βασισμένες σε επιστημονικά δεδομένα και ηλεκτρονικό βιβλίο με 10 συνταγές.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους θέλουν να εξοικειωθούν με τη σύγχρονη αρτοποιία,: Chefs, Αρτοποιούς, μάγειρες, ιδιοκτήτες μονάδων εστίασης, τεχνολόγους τροφίμων, στελέχη τουρισμού, φοιτητές μαγειρικής τέχνης.

Πληροφορίες Σεμιναρίου: www.mathimatamageirikis.gr