ΠΡΟΦΙΛ ΣΥΜΜΕΤΕXOΝTΩΝ

Τουλάχιστον 2 έτη εμπειρία σε θέση assistant f&b ή bar manager ή head bartender με αρμοδιότητες bar manager.

Να έχει γνώσεις χειρισμού Ms Excel ή Google Sheets και βασικών μαθηματικών πράξεων(μέσου όρου, μέθοδος των τριών, ποσοστών κτλ)
Να έχει/είχε ως αρμοδιότητα να δημιουργεί/στήνει το μενού του/των bar
Να έχει κάνει απογραφή προϊόντων ενός μπαρ
Να έχει υπό την ευθύνη του την εκπαίδευση της ομάδας του μπαρ
Να έχει εργασιακή εμπειρία ως bartender

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ένας ολοκληρωμένος οδηγός για κάθε επαγγελματία του μπαρ, που επιθυμεί να ενισχύσει δυναμικά την παρουσία του στην αγορά, να αναπτύξει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, να προσφέρει ουσιαστικές εμπειρίες στους πελάτες του και να διαχειριστεί αποδοτικά τα κόστη και τα παραγόμενα προϊόντα του.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ

Ημέρα 1η

Δημιουργία Πλάνου Στρατηγικής για Bar (ανεξάρτητων και ως μέρος ξενοδοχείων)

Στήσιμο πλάνου Μάρκετινγκ
Ερευνά Αγοράς
Καθορισμός Target Group
Ps of success
Ημέρα 2η

Bar Concepts and trends

Localization
Low Abv/Non Alcoholic
Classic/ Modern/ Post Modern/ Single Product Focus
Tiki Concept
Ημέρα 3η

Bar Menu

Budget/ Στοιχεία καταλόγου/ Κατηγορίες/Περιγραφές /Προμηθευτές/ Είδη / Εξοπλισμός
Κοστολόγηση / Τιμολόγηση / Αναφορές και ανάλυση αναφορών
Αντικατάσταση προϊόντων/ Βελτίωση Απόδοσης
Εφαρμογή, εκπαίδευση προσωπικού, προωθητικές ενεργείς
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Bar Academy

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ:

Μπάμπης Καϊδαλίδης- Founder / managing director Greece and Cyprus

Δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίασης και φιλοξενίας από τις αρχές της δεκαετίας του ’90. Ξεκίνησε να σπούδαζει πληροφορική αλλά τον κέρδισε ο κλάδος της εστίασης και το bar. Από το 2000 εργάστηκε ως εκπαιδευτής προσωπικού, bartender και υπεύθυνος εκπαίδευσης και οργάνωσης των μπαρ στην αμερικάνικες αλυσίδες. Έχοντας αγαπήσει το bartending και την εκπαίδευση, έλαβε μέρος σε Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς και παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα σε Ελλάδα και εξωτερικό με γνώμονα την εξέλιξή του ως επαγγελματίας. Το 2007 δημιούργησε τη Bar Academy και έστησε τα σεμινάρια της, το 2010 δημιούργησε το Athens Bar Show & το 2016 το “The Coffee Show”. Στη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας έχει διοργανώσει εκατοντάδες εκπαιδευτικά προγράμματα για bartenders και baristi, διαγωνισμούς cocktail και εκδηλώσεις. Σήμερα διευθύνει την Bar Academy σε Ελλάδα και Κύπρο, είναι εισηγητης μερικών σεμιναρίων Bartending & Bar Management, είναι διοργανωτής και παραγωγός του Athens Bar Show & του The Coffee Show.

Χρήστος Αξαρλής- Senior bartending instructor / rum expert (Athens) -(Κωδικός ΛΑΕΚ: 54688)

O Χρήστος Αξαρλής εργάζεται εδώ και 12 χρόνια στο χώρο του bartending. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία σε πανεπιστημιακές pub κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Πανεπιστήμιο του York. Αφού τελείωσε το πτυχίο του στη Βιολογία, εργάστηκε ως bartender, head-bartender και bar manager στο Vudu Lounge στο York από το 2005 μέχρι και το 2009, ενώ ταυτόχρονα συμπλήρωσε επιτυχώς το δεύτερο πτυχίο του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τεχνολογία Επικοινωνιών και στα Γαλλικά (MITL) στο Πανεπιστήμιο του York καθώς και το Master του στη Διαχείριση του Περιβάλλοντος και την Τεχνολογία στο Πανεπιστήμιο του Manchester. Διέκοψε την καριέρα του λόγω της στρατιωτικής του θητείας και τώρα εργάζεται στην Bar Academy ως Senior Bar Instructor σε όλα τα τμήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ. Ταυτόχρονα οργανώνει εδώ και 5 χρόνια το Athens Bar Show, τη μεγαλύτερη έκθεση για επαγγελματίες του χώρου των bar στην Ελλάδα. Από τότε έχει οργανώσει και στήσει πολλές επιχειρήσεις bar στην Αθήνα και την επαρχία. Εδώ και τέσσερα χρόνια κάνει εκπαιδεύσεις για μεγάλες εταιρίες ποτών εκπαιδεύοντας επαγγελματίες bartender και στελέχη εταιριών τόσο στην Ελλάδα όσο και την Ευρώπη. Λαμβάνει μέρος σε διεθνούς κλάσης συνέδρια και σεμινάρια ταξιδεύοντας συνεχώς με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη των γνώσεων και των ικανοτήτων του.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 3 ημέρες/ 21 ώρες

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019, 10:00-17:00

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 10:00-17:00

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 10:00-17:00

ΤΟΠΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ: Anatolia Hotel, Λαγκαδά 13, Θεσσαλονίκη

*Σημείωση: Τα τμήματα θα είναι 20 ατόμων και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας