Ο Ισπανός Pastry Chef Jordi Puigvert, επισκέπτεται ξανά τη χώρα μας, για ένα μοναδικό τριήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στην Αθήνα στις 16-18 Ιανουαρίου 2019, με θέμα ‘Frozen Desserts Formulation and ingredient tricks for Modern Patisserie’.

Ένα καθαρά τεχνικό πρόγραμμα για επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν όλα τα μυστικά που εφαρμόζονται στη δημιουργία των κατεψυγμένων γλυκών, δίνοντας έξυπνες λύσεις στη Μοντέρνα Ζαχαροπλαστική.

Το τριήμερο, θα είναι γεμάτο απο χρηστικές πληροφορίες για όσους ασχολούνται με το κατεψυγμένο γλυκό και μυστικά τα οποία δεν αναγράφονται πουθενά, παρά μόνο ανακαλύπτονται μέσα από την εμπειρία της πράξης.

Ο Chef θα δείξει επίσης, νέες τεχνικές στη σύγχρονη ζαχαροπλαστική που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα – το τελευταίο τετράμηνο του 2018 – μέσα από τα ερευνητικά κέντρα που συνεργάζεται.

Το πρόγραμμα θα είναι Demonstration, με γευστική δοκιμή και οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, καθώς και booklet με όλες τις συνταγές που θα παρασκευάσει ο Chef, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Gastronomy Essentials

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤHΣ: Jordi Puigvert

Έχοντας  ήδη στο ενεργητικό του, τη συγγραφή του βιβλίου «EVOLUTION» και διατηρώντας ένα βαθύ σεβασμό στην παράδοση, ο Ισπανός Pastry Chef Jordi Puigvert, έχει αναπτύξει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες καινοτόμες τεχνικές ζαχαροπλαστικής.

Οι τρεις επαγγελματικές γραμμές στο χώρο της εργασίας του:

  • ως τεχνικός στην έρευνα νέων εφαρμογών για συστατικά για μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις (Sosa ingredients, Michel Cluizel chocolates, Sicoly, La Rose Noire κ.α.)
  • διδακτική εμπειρία στη Σχολή Ξενοδοχειακών σπουδών στη Χιρόνα (School of Hospitalityστη Girona), και
  • ως επικεφαλής της δικής του διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας Sweetn Go

του έδωσαν τις γνώσεις για να κάνει μία αυστηρή μελέτη πάνω στις διαδικασίες των συνταγών στην κλασική ζύμη.

Μία από τις μεγάλες εμμονές του, είναι η εξεύρεση εφαρμογών για τη νέα γενιά συστατικών στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής, για την απλούστευση και τη βελτίωση των δημιουργικών διαδικασιών, καθώς και για τη συντήρηση των βασικών συστατικών όπως μαρέγκες, μους, πηκτώματα κλπ.

Μία άλλη μεγάλη του εμμονή, η οποία πιθανώς έχει τις ρίζες της στο χρόνο που πέρασε ως Head Chef στο «Espai Sucre Restaurant and Dessert School», είναι η συμπερίληψη των καλύτερων συνδυασμών γεύσεων σε όλα τα είδη επιδορπίων.

Επίσης, διδάσκει περιστασιακά ως καθηγητής στη σχολή Ζαχαροπλαστικής της Βαρκελώνης «Barcelona Pastry school (EPGB)», στη «Le Cordon Bleu Bangkok» και στο  «Basque Culinary Center», στο τμήμα ζαχαροπλαστικής.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ3 ΜΕΡΕΣ (6 ώρες/ ημέρα ) 18 ΩΡΕΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 10:00-16:00

Πέμπτη 17 Ιανουαρίουυ 2019, 10:00-16:00

Παρασκευή 18 Ιανουαρίουυ 2019, 10:00-16:00

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ

Επαγγελματίες του τουρισμού που καλύπτουν μόνοι τους το κόστος: 160€

Επιχειρήσεις Μέλη ΣΕΤΕ: 160€

Επιχειρήσεις Μη Μέλη ΣΕΤΕ: 220€

*Το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) καλύπτει ποσοστό του κόστους συμμετοχής