Ο Barista είναι το στέλεχος εκείνο που αναλαμβάνει τη διαχείριση, την οργάνωση και λειτουργία του τμήματος καφέ μιας επισιτιστικής επιχείρησης. Επιλέγει ποικιλίες καφέ, φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, συντηρεί και μεριμνά για την καλή λειτουργία του εξοπλισμού, καθοδηγεί το υπόλοιπο προσωπικό και παρασκευάζει καφέδες και αφεψήματα υψηλής ποιοτικής αξίας.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE υλοποιεί ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης των στελεχών που λειτουργούν και διευθύνουν τμήματα καφέ,  κάθε είδους επιχείρησης εστίασης. Το πρόγραμμα διεξάγεται εργαστηριακά και καταφέρνει να μυήσει τους σπουδαστές στα μυστικά ενός απαιτητικού και ελκυστικού επαγγέλματος.

  • Εργαστηριακό πρόγραμμα που παρέχει τις γνώσεις και τις δεξιότητες οργάνωσης και  λειτουργίας τμήματος καφέ
  • Διδασκαλία από επαγγελματίες Barista και Coffee Experts
  • Αποκλειστικά εργαστηριακά μαθήματα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εντός της σχολής
  • Ευέλικτο ωράριο μαθημάτων
  • Παροχή σημειώσεων
  • Εκπαιδευτικές επισκέψεις 

Έναρξη Προγράμματος

Νέο πρόγραμμα Barista ξεκινάει στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017.

Ενδεικτικές διδασκόμενες ενότητες

  • Θεωρητική προσέγγιση της έννοιας του καφέ
  • Ποικιλίες καφέ και  coffee tasting
  • Παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του καφέ
  • Ανάλυση, συντήρηση και ρύθμιση εξοπλισμού καφέ
  • Βασικές αρχές παρασκευής espresso – cappuccino
  • Espresso advanced program
  • Βασικές αρχές latte art
  • Latte art advanced program
  • Τεχνικές παρασκευής καφέ φίλτρου
  • Παρασκευή και γευσιγνωσία λοιπών ροφημάτων

Διάρκεια προγράμματος

Η φοίτηση διαρκεί 3 εβδομάδες και τα μαθήματα γίνονται 3 φορές την εβδομάδα.

Περισσότερες πληροφορίες και η αίτηση συμμετοχής εδώ.