Απευθύνεται :
Σε όσους εργάζονται ή θέλουν να εργαστούν στο χώρο του καφέ και της εστίασης , σε νεοεισερχόμενους επαγγελματίες και σε επαγγελματίες που θέλουν να εμπλουτίσουν τη γνώση τους .

Σκοπός, Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σωστή διαπαιδαγώγηση και κατάρτιση ανθρώπων που θα εργαστούν στον χώρο της εστίασης και ειδικότερα στον χώρο του μπουφέ. Μέλημα μας είναι ο τελικός καταναλωτής, ώστε να απολαμβάνει σωστά παρασκευασμένα και ποιοτικά προϊόντα τεκμηριωμένα με τις διεθνείς ορολογίες. Θα είναι χρήσιμο στη μετέπειτα πορεία του γιατί θα αντιλαμβάνεται και θα διορθώνει οποιαδήποτε δυσλειτουργία παρουσιαστεί στον χώρο εργασίας του.

Ενότητες Σεμιναρίου:

  • Γνωριμία,
  • Ιστορία του καφέ,
  • Τύποι του καφέ στην αγορά,
  • Καφεόδενδρα ,
  • ζώνες καλλιέργειας ,
  • υψόμετρα και εδάφη,
  • Ανατομία φρούτου,
  • Μέθοδοι συγκομιδής και επεξεργασίας,
  • Αραμπικα – Ρομπουστα,
  • Καβούρδισμα,
  • Βασικές αρχές εκχύλισης εσπρέσο,
  • Νερό,
  • Μύλοι άλεσης καφέ ,
  • Ρύθμιση άλεσης ,
  • Ρύθμιση δόσεων και δοσολογίας,
  • Πάτημα – tamping,
  • Εκχύλιση εσπρέσο,
  • Μηχανή εσπρέσο,
  • Γάλα,
  • Καθαριότητα ,
  • Συνεργασία,
  • Ασφάλεια και υγιεινή
  • Παρασκευή εσπρέσο-καπουτσίνο και αφρόγαλα

Δικαίωμα συμμετοχής:
Το κόστος του προγράμματος είναι 140€ ανά συμμετοχή. (Περιορισμένες Θέσεις!!)

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές,  ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.

Χρόνος Διεξαγωγής 20 διδακτικές ώρες Δευτέρα 08/11/21,Τρίτη 09/11/2021, Τετάρτη 10/11/2021 και Πέμπτη 11/11/21 από 09:00π.μ έως 13:15π.μ

Χώρος υλοποίησης: Ικάρου και Αρχιμήδους 1 Νέα Αλικαρνασσός

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ