Τα τελευταία χρόνια, ειδικά λόγω των reality, η μαγειρική και οι chef έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις και καθημερινά πολλοί νέοι επιθυμούν να δουλέψουν σε μια διάσημη κουζίνα. Η καταξίωση, ωστόσο, είναι πολύ δύσκολη σε αυτόν τον κλάδο, με πολλούς επαγγελματίες είτε να μένουν στην αφάνεια, είτε να εγκαταλείπουν το επάγγελμά τους.

chef

Οι γνωστοί chef, ωστόσο, για να επιτύχουν ακολουθούν κάποια συγκεκριμένα βήματα, ενώ τα παρακάτω 5 μυστικά είναι καθοριστικά για την πορεία τους.

  1. Σωστές σπουδές: Οι σωστές σπουδές είναι αυτές που θα εξοπλίσουν κάθε επίδοξο chef με τα απαραίτητα προσόντα για τα πρώτα στάδια της επαγγελματικής του πορείας.
  2. Το ταλέντο εξελίσσεται: Το να έχει κανείς ταλέντο και να το αφήνει εκεί να κάθεται δεν βοήθησε ποτέ κανέναν. Πόσο μάλλον έναν chef που πρέπει συνεχώς να εξελίσσεται. Να μαθαίνει καινούργιες τεχνικές, να αναζητά καινούργιες γεύσεις και το κυριότερο: Να μην πιστεύει ότι τα ξέρει όλα επειδή «έχει το ταλέντο».
  3. Ταξίδια γευσιγνωσίας: Η εξέλιξη του μαγειρικού ταλέντου, ωστόσο, δεν έρχεται μόνο με τη συνεχή εκπαίδευση σε μια συγκεκριμένη κουζίνα, ούτε βέβαια και μόνο σε ελληνικές κουζίνες. Κάθε επίδοξος chef οφείλει στον εαυτό του να ταξιδέψει  και να εκπαιδεύσει τον ουρανίσκο του στις διεθνής γεύσεις.
  4. Η μαθητεία: Εάν θέλει κανείς να φτάσει το επίπεδο των επιτυχημένων chef, πρέπει να τους γνωρίσει πρώτα και να μπει στην κουζίνα τους. Έστω και για να κάνει μόνο τα κολοκυθάκια ζουλιέν. Όλα αυτά που θα μάθει το διάστημα που θα μείνει στην ομάδα τους, είναι η βάση στην οποία θα στήσει αργότερα τη δική σου κουζίνα.
  5. Η πειθαρχία: Πέραν του ταλέντου, της εκπαίδευσης, των ταξιδιών κλπ ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι η πειθαρχία. Η επιτυχία σε αυτόν τον κλάδο θέλει πολύ σκληρή δουλειά και υπακοή στους ανώτερους chef.

1η δημοσίευση: 19 Σεπτεμβρίου, 2018