Food and Wine Pairing: Το Retro Gastro σε συνεργασία με το Nerantzi Winery
Ο χώρος του Retro Gastro με την Funky διάθεση και στυλ κουζίνας υποδέχεται στο 1ο μήνα γευστικών δοκιμών κρασιού το κτήμα Νεραντζή.
5 ημερομηνίες με ένα ξεχωριστά σχεδιασμένο μενού για τους λάτρεις του ταιριάσματος και των δυνατών γαστρονομικών απολαύσεων.
Το μενού της βραδιάς θα περιλαμβάνει :
- 1ο Πιάτο ταρτάρ τόνου με πόνζου γκρέιπφρουτ αγγουράκι τουρσί και πέρλες σόγιας – 2ο Πιάτο Ιταλική μπουρατα με τραγανές πιπεριές, γλυκό του κουταλιού από άγρια μανιτάρια (δημιουργία Μαριμάρ – Αμπελώνας Λαρίσης), λάδι chili και κάσιους, με συνοδεία από Νεραντζή Ασπρούδα
- 3ο Πιάτο ανοιχτή πίτα μανιταριων και μυρώνια, με συνοδεία από Νεραντζή Κόνιαρος
- 4ο Πιάτο καρπάτσιο παντζαριού με γλυκάνισο, ελληνικό μπλε τυρί (ροκφόρ) και πορτοκάλι, με συνοδεία από Νεραντζη Syrah
- 5ο Πιάτο Ελληνική μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα παλαίωσης με πουρέ σελινόριζα – καστανό, κραμπλ τραχανά με παρμεζάνα και demi-glace άγριων μανιταριών με συνοδεία από Νεραντζή Cabernet Sauvignon
- 6ο Πιάτο γλυκό κρεμέ σοκολάτας με namelaka λευκής σοκολάτας ζελέ πορτοκάλι και μπισκότο με συνοδεία από λικέρ Νεράντζι Μονογιούδις – Χίος
Το μενού της βραδυάς επιμελήθηκαν και δημιούργησαν οι Δημήτρης Κωστόπουλος και Σείριος Κομιχείλης – ιδιοκτήτες και μάγειρες του Μυστικού Κήπου στο Χαλάνδρι