LE MONDE: Σχολή Chef και Pastry Chef
CABARE magazine
25 Ιανουαρίου, 2017
LE MONDE: Σχολή Chef και Pastry Chef2017-01-31T21:12:10+02:00
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ
ΣΠΟΥΔΕΣ
- Chef
Ένα πρόγραμμα σπουδών με σκοπό τη δημιουργία νέων chefs, που θα συνδυάζουν παραγωγικές και οργανωτικές ικανότητες, ώστε να μπορούν να απασχοληθούν σε κάθε κατηγορία και είδος επισιτιστικής επιχείρησης (Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Catering, Κρουαζιερόπλοια).Ο συνδυασμός εργαστηριακής και θεωρητικής εκπαίδευσης αφορά στην άριστη οργάνωση της παρασκευής εδεσμάτων, του συντονισμού του προσωπικού κουζίνας, στην εκπόνηση των menus, στην οργάνωση των προμηθειών, στον ποιοτικό έλεγχο και στη σωστή διατήρηση των πρώτων υλών, στην επίβλεψη της υγιεινής και της ασφάλειας μέσα στους χώρους της κουζίνας.Επίσης, οι νέοι chefs διδάσκονται σε βάθος την ελληνική μαγειρική παράδοση και τη διεθνή κουζίνα ώστε να μπορούν να δώσουν το γαστρονομικό στίγμα του εστιατορίου στο οποίο εργάζονται, συντελώντας στην ανάδειξη της ελληνικής κουζίνας στη διεθνή γαστρονομική σκηνή.Σε τακτά χρονικά διαστήματα παρακολουθούν σεμινάρια από ειδικούς και κορυφαίους chefs από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ οργανώνονται και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εστιατόρια, ξενοδοχεία και catering.Προσφέρεται η δυνατότητα απασχόλησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις με σκοπό οι σπουδαστές να εξοικειωθούν στις συνθήκες εργασίας και να ενισχύσουν το βιογραφικό τους με την αναγκαία προϋπηρεσία. Το γραφείο επαγγελματικής σταδιοδρομίας αναλαμβάνει με τη λήξη των σπουδών την τοποθέτηση των αποφοίτων σε επιχειρήσεις για να εργαστούν.
- Pastry Chef
Το πρόγραμμα σπουδών «Τεχνικός Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής» αποσκοπεί στη δημιουργία ολοκληρωμένων επαγγελματιών που μπορούν να ανοίξουν δικό τους Ζαχαροπλαστείο – Αρτοποιείο, να εκσυγχρονίσουν την οικογενειακή επιχείρηση και να απασχοληθούν ως ζαχαροπλάστες – αρτοποιοί σε κάθε είδους επιχείρηση παραγωγής γλυκών και αρτοσκευασμάτων.Ο συνδυασμός εργαστηριακής εκπαίδευσης και θεωρητικής κατάρτισης δημιουργεί επαγγελματίες που παρασκευάζουν κάθε είδους γλυκά και επιδόρπια, εκτελώντας με ακρίβεια συνταγές παραδοσιακής ή μοντέρνας ζαχαροπλαστικής, βασιζόμενοι σε αγνά υλικά και αυθεντικές πρώτες ύλες όπως ζάχαρη, αβγά, γάλα, σοκολάτα, αλεύρι κ.ά.Η εκπαίδευση καλλιεργεί συστηματικά το γευστικό και αισθητικό κριτήριο των σπουδαστών, δίνοντας τους ταυτόχρονα τη δυνατότητα να γνωρίζουν και να ελέγχουν την ποιότητα των πρώτων υλών, να λειτουργούν με ακρίβεια τον μηχανολογικό εξοπλισμό, να καθορίζουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, να διευρύνουν το φάσμα των παραγόμενων γλυκών και αρτοσκευασμάτων. Κατακτούν γνώσεις διαιτητικής, τροφογνωσίας, χημείας τροφίμων και αρτοποιητικής νομοθεσίας καλλιεργώντας ταυτόχρονα τις τεχνικές προώθησης προϊόντων και την επιχειρηματικότητα, που θα τους βοηθήσει στο μεγάλο επαγγελματικό βήμα, την απόκτηση ατομικής επιχείρησης Ζαχαροπλαστείου – Αρτοποιείου.
Οι εκπαιδευτικές επισκέψεις και τα σεμινάρια από εξειδικευμένους ζαχαροπλάστες – σοκολατοποιούς διευρύνουν συνεχώς τους ορίζοντες της δημιουργικότητας των σπουδαστών.Προσφέρεται η δυνατότητα απασχόλησης κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε ξενοδοχεία και επισιτιστικές επιχειρήσεις με σκοπό οι σπουδαστές να εξοικειωθούν στις συνθήκες εργασίας και να ενισχύσουν το βιογραφικό τους με την αναγκαία προϋπηρεσία.
Περισσότερες Πληροφορίες: www.lemonde.edu.gr