Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης-2 ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει ένα επαγγελματικό σεμινάριο πάνω στην Vegan κουζίνα, 150 ωρών. Η vegan διατροφή κερδίζει την προτίμηση ολοένα και περισσότερων ανθρώπων παγκοσμίως .

vegan

Οι συνήθεις λόγοι που κάποιος κάνει αυτή την επιλογή διατροφής μπορεί να αφορούν την υγεία του, καθώς η υπερκατανάλωση ζωικής πρωτεΐνης στις δυτικές κυρίως κοινωνίες ενοχοποιείται για αρκετά από τα νοσήματα του σύγχρονου τρόπου ζωής, ή για ηθικούς λόγους – επειδή θέλει να σταματήσει η ως επί το πλείστον βάναυση πρακτική της σύγχρονης εντατικής εκτροφής ζώων παραγωγής όπως ονομάζονται ή οικολογικούς καθώς κυρίως η εκτροφή των βοοειδών παίζει μεγάλο ρόλο στο φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Όποιος και αν είναι ο λόγος είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς πως να τραφεί νόστιμα αλλά και σωστά ως vegan, ώστε να καλύπτονται οι διατροφικές του ανάγκες.

Ο απόφοιτος θα γνωρίζει τις βασικές αρχές και τεχνικές που διέπουν την vegan κουζίνα. Το πρόγραμμα παρέχει ολοκληρωμένη πληροφόρηση για αυτό τον τρόπο διατροφής και μαγειρικής καθώς και τις απαραίτητες γνώσεις για τις διατροφικές ανάγκες των vegan βασισμένες στην επιστημονική έρευνα. Η ολοκλήρωσή του δίνει την δυνατότητα σε κάποιον να σχεδιάσει και να παρασκευάσει vegan μενού με βάση τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του κοινού του καθώς και να ανταποκριθεί σε πιο ειδικές ανάγκες (π.χ. vegan κετογενική διατροφή ή ωμοφαγία).

Θέματα:
Αρχές της vegan διατροφής και κουζίνας.
Διατροφικές ανάγκες των vegan.
Σχεδιασμός vegan μενού.
Βασικά υλικά, μέθοδοι και εξοπλισμός.
Βασικές παρασκευές – Γάλατα και τυριά.
Mock meat-mock fish.
Vegan αρτοποιία και ζαχαροπλαστική.
Veganize it! (Αλμυρές και γλυκές παρασκευές).
Vegan ethnic συνταγές.
Vegan street food.
Ωμοφαγία.

Τόπος σεμιναρίου: Βερανζέρου 3, Πλ. Κάνιγγος, Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες: 2103806166, ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ