Η στέβια είναι ένα γλυκαντικό που χρησιμοποιείται ευρέως σαν υποκατάστατο της ζάχαρης σε ολόκληρο τον κόσμο και προέρχεται από την Νότια Αμερική, αφού είναι αυτοφυές στην Βραζιλία και την Παραγουάη. Στις δύο αυτές χώρες, η Στέβια ήταν γνωστή στους ιθαγενείς πληθυσμούς εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αφού η χρήση της ήταν αντίστοιχη με την χρήση της ζάχαρης, το δε όνομά της στις τοπικές γλώσσες ήταν απλά «το γλυκό φυτό». Αν και οι Ευρωπαίοι εξερευνητές γνώριζαν για την Στέβια από τον 16ο αιώνα, η αναγνώρισή της έγινε μόλις το 1899 και οι έρευνες γύρω από τα συστατικά και τις ιδιότητες της στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα.

Σε όσους προσέχουν την γραμμή τους, ανάμεσα στους διαβητικούς αλλά και σε όσους απλώς θέλουν να ακολουθούν μια διατροφή απαλλαγμένη από τον βραχνά της ζάχαρης, η στέβια συζητείται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια – οπότε είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα το φυτό που έχει χαρίσει πολλές γλυκές στιγμές ακόμα και σε όσους αποφεύγουν τη ζάχαρη!

Αν και σήμερα η στέβια κερδίζει συνεχώς έδαφος ανάμεσα σε όσους αναζητούν ένα υγιεινό υποκατάστατο της ζάχαρης, στα πρόσφατα χρόνια προηγήθηκαν εξαντλητικές εργαστηριακές δόκιμες και έρευνες που πιστοποίησαν με τον καλύτερο τρόπο τα ευεργετικά οφέλη της στέβιας και την ασφαλή της χρήση, με αποτέλεσμα  η στέβια να μετράει όλο και περισσότερους φανατικούς οπαδούς!

Ποια είναι τα οφέλη της Στέβιας για την ανθρώπινη υγεία;

  • Η στέβια είναι σημαντικά γλυκύτερη από την ζάχαρη: Τα γλυκαντικά από το φυτό Stevia είναι ως και 300 φορές γλυκύτερα από την ζάχαρη, οπότε απαιτείται σημαντικά μικρότερη ποσότητα από τη ζάχαρη, για το ίδιο αποτέλεσμα.
  • Η στέβια δεν έχει θερμίδες: Σε αντίθεση με τη ζάχαρη, η στέβια έχει μηδενικής θερμίδες, κάτι που την καθιστά κατάλληλη για όσους ακολουθούν δίαιτα αδυνατίσματος ή προσέχουν τη γραμμή τους.
  • Η στέβια είναι κατάλληλη για όσους πάσχουν από διαβήτη: Τα γλυκαντικά από το φυτό στέβια έχουν εξαιρετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και προτείνονται για όσους πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.
  • Η στέβια δεν βλάπτει τα δόντια: Σε αντίθεση με τη ζάχαρη, η κατανάλωση στέβιας δεν επιβαρύνει την στοματική υγεία.

Υποδεχθείτε την Stevia Life – ένα ελληνικό γλυκαντικό από το φυτό Stevia!

Η Stevia Life είναι γλυκαντικό που στηρίζεται στους γλυκοζίτες του φυτού Στέβια και έρχεται για να δώσει λύση σε όσους αγαπούν την γλυκιά γεύση αλλά ταυτόχρονα ακολουθούν (ή θέλουν να ακολουθήσουν) έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, μένοντας μακριά από τη ζάχαρη.

Τα γλυκαντικά υγρά της Stevia Life παράγονται και συσκευάζονται εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, έχουν μηδενικές θερμίδες και γλυκαιμικό δείκτη που τα καθιστά κατάλληλα τόσο για διαβητικούς, όσο και για όσους προσέχουν την διατροφή τους. Λόγω της υγρής τους φύσης διαλύονται εύκολα τόσο σε ζεστά όσο και σε κρύα ροφήματα, ενώ η δόση που απαιτείται είναι τάξης μεγέθους μικρότερη από την αντίστοιχη δόση ζάχαρης.

Τα γλυκαντικά υγρά της Stevia Life διατίθενται σε πρακτικές συσκευασίες των 1000ml και των 500ml με αντλία, για εύκολη δοσομέτρηση, κατάλληλες τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση, αλλά και σε πρακτικές συσκευασίες τον 30ml, για να έχετε το αγαπημένο σας γλυκαντικό παντού μαζί σας.

Για τους λάτρεις των γλυκών γεύσεων, η Stevia Life επιφυλάσσει εκπλήξεις: το γλυκαντικό της υγρό είναι διαθέσιμο και σε πέντε μοναδικές γεύσεις (φράουλα, καραμέλα, μπισκότο, βανίλια και φουντούκι) που μπορούν να απογειώσουν γευστικά κάθε ρόφημα αλλά και κάθε σπιτικό επιδόρπιο, χωρίς περιττές θερμίδες.

Για μια υγιεινή διατροφή, είναι σωστό να αποφεύγουμε τη ζάχαρη, όχι τα γλυκά! Τα γλυκαντικά της Stevia Life, με μηδενικές θερμίδες και γλυκαιμικό δείκτη κατάλληλο για διαβητικούς, είναι εδώ για να μας προσφέρουν γλυκιά ζωή χωρίς τύψεις κι ενοχές.