Με τις μοναδικές θετικές επιδράσεις στην υγεία όλων αλλά, φυσικά, και την ευχάριστη γεύση τους, τα αφεψήματα είναι μια αδιαμφισβήτητα απολαυστική τάση που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Το σημαντικό, επομένως, είναι πώς ακριβώς θα ενσωματωθούν σωστά τα αφεψήματα στον κατάλογο ενός καφέ, προσδίδοντας μια πρωτότυπη γεύση, που, όμως, έχει τις ρίζες της στην παράδοση.

αφεψήματα

Αρχικά, τα αφεψήματα παρασκευάζονται από βότανα, αρωματικά φυτά, ρίζες, μπαχαρικά και φρούτα που τοποθετούνται σε ζεστό νερό και αφήνονται για λίγο, ώσπου να απελευθερώσουν χρώμα και άρωμα. Αυτά μπορούν να παρασκευαστούν είτε με τη χρήση αποξηραμένων βοτάνων και φρούτων είτε έτοιμων εμπορικών μορφών είτε δικής σας έμπνευσης. Φυσικά, πλέον, οι επιλογές και οι εναλλακτικές είναι πραγματικά πολλές και στις δύο περιπτώσεις, οπότε αυτό που χρειάζεται να κάνει κανείς είναι να επιλέξει τα κατάλληλα μείγματα στο κατάστημά του.

Η πλούσια και ιδιαίτερη ελληνική χλωρίδα προσφέρει πολλά φυτά που γίνονται εξαιρετικά ροφήματα. Το τσάι του βουνού και το φασκόμηλο, η μέντα και το χαμομήλι δεν πρέπει να λείπουν από κανέναν κατάλογο. Διαθέτουν υπέροχη γεύση και πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και με αυτά προσφέρουν σε έναν κατάλογο την αίσθηση του χωριού και της θαλπωρής που αυτό προσφέρει.

Τα super blends, από την άλλη, αφορούν μια τάση που έρχεται από τη Βρετανία. Πιο απλά, τα super blends είναι ένας συνδυασμός βοτάνων, φρούτων και μπαχαρικών που ταιριάζουν μεταξύ τους, προσφέροντας αυξημένη ευεξία ή γρήγορη λύση σε κάποιο πρόβλημα. Κάποιοι από τους δημοφιλείς συνδυασμούς είναι: Κίτρο, Λεμόνι και Τζίντζερ, Γλυκάνισος με Εσπεριδοειδή και Κουρκουμά, Μήλο, Κανέλλα και Γλυκόριζα, Κόκκινα φρούτα με τσάι Ρόιμπος  και πολλοί ακόμα.

Το τσάι Matcha πρόκειται για τσάι σε μορφή πούδρας με ιαπωνική καταγωγή, που παράγεται από φύλλα πράσινου τσαγιού, τα οποία αναπτύσσονται καλυμμένα με υφάσματα. Αυτή η  διαδικασία είναι εκείνη που τους δίνει την έντονη γεύση.

Το τσάι Latte είναι ένα μείγμα μαύρου τσαγιού και μπαχαρικών, το οποίο σερβίρεται συνήθως με γάλα. Μπορείτε να ρίξετε το τσάι στο ζεστό νερό και στη συνέχεια να προσθέσετε γάλα ή μπορείτε να σιγοβράσετε το τσάι μέσα σε ένα μείγμα γάλακτος και νερού.

Πηγή: www.metrocashandcarry.gr