Τα τελευταία δύο χρόνια, η κατανάλωση καφέ έχει αυξηθεί δραματικά, ενώ η ηλικία των καταναλωτών καφέ έχει μειωθεί.

Η αλλαγή εντοπίστηκε μέσω των πορισμάτων μιας μελέτης του 2017 σχετικά με την κατανάλωση καφέ. Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Annals of Internal Medicine» και περιελάμβανε περισσότερους από 520.000 ανθρώπους. Τα ευρήματά τους έδειξαν ότι η κατανάλωση καφέ, θα μπορούσε να βελτιώσει το προσδόκιμο ζωής. Μετά την δημοσίευση αυτών των αποτελεσμάτων, η Εθνική Ένωση Καφέ των ΗΠΑ  (NCA) ανακάλυψε ότι το ποσοστό των καθημερινών καταναλωτών καφέ αυξήθηκε από 57% σε 62% κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Με τη ζήτηση για καφέ να αυξάνεται, δεν μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο καφές γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις νεότερες γενιές, σημειώνοντας συνεχή αύξηση και σε ηλικίες 13 έως 18 ετών. Ως αποτέλεσμα αυτής της ταχείας ανάπτυξης, η βιομηχανία καφέ αλλάζει και δημιουργεί νέα ποτά, που προσελκύουν τα γούστα και τις επιθυμίες των νεότερων γενεών.

Εναλλακτικά Γλυκά Ροφήματα Καφέ: Μπορεί μέρος του καταναλωτικού κοινού του καφέ να προτιμά την οξύτητα και την πικράδα του καφέ, χωρίς προσθήκης γάλακτος ή ζάχαρης, ωστόσο ένα εξίσου σημαντικό μέρος του καταναλωτικού κοινού, και ιδίως του νεώτερου ηλικιακά, προτιμά γλυκά και κρεμώδη ροφήματα καφέ.

Για να ανταποκριθούν σε αυτή την ανάγκη, πολλά καφέ προσφέρουν μεγαλύτερες επιλογές γλυκών ροφημάτων καφέ, όπως “coffee shakes” και αρωματικούς lattes, που μετριάζουν την πικρή γεύση του καφέ, δίνοντάς τους αρώματα και γεύσεις, που κάποτε συναντάγαμε μόνο σε ζαχαροπλαστεία και όχι στην κούπα του πρωινού καφέ μας.

 

Άρθρο από το τεύχος “Χειμώνας 2020” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
cabare.gr/cafe-bar-restaurant-marketing/cabare-magazine-4