Τα γλυκά του κουταλιού είναι μια μοναδική απόλαυση που όλοι αγαπούν, και, αδιαμφισβήτητα, θυμίζει μαμά. Γι’ αυτούς τους λόγους αποτελούν μια από τις πιο ενδιαφέρουσες προσθήκες που μπορούν να γίνουν σε έναν κατάλογο ενός καταστήματος εστίασης.

γλυκά του κουταλιού

Μάλιστα, αμέσως μόλις τα σερβίρετε στους πελάτες τις επιχείρησής σας, κάποια γλυκιά ανάμνηση θα έρθει στο μυαλό τους και θα χαμογελάσουν. Σε αυτό το σημείο, μάλλον, μόλις κερδίσατε έναν τακτικό πελάτη.

Τα γλυκά του κουταλιού, λοιπόν, είναι γλυκά που δεν φεύγουν από τη «μόδα» ποτέ, αφού δίνουν μια νότα σπιτικού χειροποίητου γλυκού και παράδοσης μαζί.

Βασικές Συμβουλές:

Προτείνετε στους πελάτες της επιχείρησής σας γλυκά του κουταλιού φτιαγμένα από φρούτα της εποχής. Έτσι θα είναι σίγουροι ότι είναι φρέσκα.

Γλυκό του κουταλιού δεν σημαίνει απαραίτητα και υπερβολική ποσότητα ζάχαρης. Τα φρούτα έχουν από μόνα τους ζάχαρη και στην πραγματικότητα ο λόγος για τον οποίο βάζουμε ζάχαρη στα γλυκά του κουταλιού είναι για να «δέσει» το σιρόπι τους. Επίσης μπορείτε να προσφέρετε και γλυκά του κουταλιού με υποκατάστατα ζάχαρης για τους διαβητικούς. Έτσι, όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι.

Αποθηκεύστε τα γλυκά του κουταλιού σε όμορφα γυάλινα βάζα και φυσικά μην τα κρύψετε. Αφήστε τα σε εμφανές σημείο της χώρου ώστε ο πελάτης να έχει μαζί τους οπτική επαφή αν είναι δυνατόν. Τα ζωηρά τους χρώματα φτιάχνουν τη διάθεση, ενώ ταυτόχρονα προσδίδουν και vintage ατμόσφαιρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, σερβίρετε σε όμορφα vintage πιατάκια με κουταλάκι που να μοιάζει σαν να βγήκε από το συρτάρι της γιαγιάς. Θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Μπορείτε να τα σερβίρετε σκέτα αλλά αποτελούν και ιδανικό συνδυασμό με στραγγιστό γιαούρτι ή παγωτό καϊμάκι και βανίλια.

Πηγή: www.metrocashandcarry.gr