Σε ένα βραβευμένο εστιατόριο στην Αυστραλία προσφέρεται το πιο περίεργο γλυκό, που παράγεται από μυρμήγκια.

μυρμήγκια

Το συγκεκριμένο εστιατόριο ψηφίζεται κάθε χρόνο ως το καλύτερο της χώρας και βρίσκεται μέσα στη λίστα με τα 50 καλύτερα του κόσμου. Το όνομα αυτού, Attica. 

Στο Attica οι πελάτες πάντοτες δοκιμάζουν καινοτόμες γεύσεις με πρωτοποριακές συνταγές που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Άλλοτε τα πιάτα του εστιατορίου αποτελούνται από αυγά περίεργων πτηνών ή κρέας από καγκουρό, αλλά το πραγματικά περίεργο πιάτο είναι το φημισμένο του γλυκό που αποτελεί μια παραλλαγή του παραδοσιακού γλυκού της Αυστραλίας, λάμινγκτον.

Το συγκεκριμένο γλυκό, λοιπόν, στην παραλλαγή αυτή, δημιουργείται από μαύρα μυρμήγκια. Αναλυτικότερα, ο chef Σιουρί χρησιμοποιεί θρυμματισμένα μαύρα μυρμήγκια για να ζυμώσει το γλυκό, το οποίο συνήθως μοιάζει με κέικ σοκολάτας με τριμμένη καρύδα. Σε αυτή την εκδοχή του γλυκού, αυτό καλύπτεται επίσης από μαύρα μυρμήγκια, καρύδα και εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτα.

Παρά τις ιδιαίτερες παρασκευές που προσφέρει το Attica, οι πελάτες είναι αναρίθμητοι κάθε μέρα, ενώ το δείπνο σε αυτό κοστίζει περίπου 300 δολάρια ανά άτομο.