Η καφετέρια Abbotsford στη Μελβούρνη δεν σερβίρει καφέ σε μία κούπα αλλά σε τρία δοχεία: Ένα με καφέ, ένα με νερό και ένα με ζεστό γάλα, καθώς και ένα κουτάλι για το ανακάτεμα.

Η μάνατζερ του καφέ, Lisa Wearmouth, ισχυρίζεται ότι σερβίρουν έτσι τον καφέ ώστε να μπορεί ο πελάτης να φτιάξει τον καφέ του, ακριβώς όπως τον θέλει. “Άλλοι θέλουν περισσότερο νερό, άλλοι περισσότερο γάλα, και αντί να χρειαστεί να το πουν στην παραγγελία, τους δίνουμε όλα τα υλικά, για να το κάνουν όπως θέλουν”.

Ωστόσο, πολλοί αντέδρασαν αρνητικά στη θέα του διαχωρισμένου καφέ, καθώς όπως είπαν, καφέ ήθελαν μόνο και όχι να κάνουν πείραμα.

 

“Δεν νομίζω ότι είναι υπερβολικά χίπστερ, απλά έτσι δίνουμε στους πελάτες αυτό που θέλουν”

Lisa Wearmouth, cafe manager στο Abbotsford cafe

Στη Νέα Υόρκη βρήκαμε μία πιο εκλεπτυσμένη μορφή διαχωρισμένου καφέ:

Εσείς τι πιστεύετε;