Κάθε νέο έτος φέρνει αλλαγές στον κλάδο των εστιατορίων.

Το 2020 και το 2021 έφεραν, ίσως, περισσότερες από όσες θα μπορούσε να προβλέψει κανείς, όχι μόνο στην υγεία αλλά και στον ευρύτερο τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης, καθώς ο COVID-19 καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις. Βασικό βήμα για την επιτυχία, σε μια τέτοια εποχή, είναι η έγκαιρη προετοιμασία των εστιατορίων για την παροχή νέων προϊόντων και εμπειριών, που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών τους.

Βιώσιμες πρακτικές με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Μέχρι το 2023, οι ερευνητές εκτιμούν ότι η τεχνολογία θα έχει εισβάλει για τα καλά στα εστιατόρια, σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή. Μάλιστα, αρκετές εταιρείες τεχνολογίας έχουν μπει στη διαδικασία ανάπτυξης εφαρμογών που εγκαθίστανται σε κινητά τηλέφωνα, μετρώντας τον ρυθμό με τον οποίο ένας επισκέπτης καταναλώνει το φαγητό του και ειδοποιώντας τον με δόνηση σε περιπτώσεις που πρέπει να επιβραδύνει. Ομοίως, αναπτύσσονται εφαρμογές που παρακολουθούν την ποσότητα των τροφίμων που πετιούνται από τα εστιατόρια σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τις επιχειρήσεις όσον αφορά στη βιωσιμότητα. Άλλωστε, η σπατάλη τροφίμων είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, με τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να καλούνται να βοηθήσουν στην επίλυσή του. Οι καταναλωτές σήμερα, ειδικά οι νέοι, επικεντρώνονται στο κλίμα, πράγμα που σημαίνει ότι τα αειφόρα προϊόντα στο μενού σας είναι απαραίτητα. Η βιωσιμότητα δεν συνδέεται μόνο με τα τρόφιμα, αλλά και με τις βιοδιασπώμενες συσκευασίες, τα καλαμάκια και τα τυπωμένα μενού. Για να υιοθετήσετε τέτοιες αξίες, μπορείτε σταδιακά να προμηθευτείτε προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον (όπου είναι δυνατόν) και να εξετάσετε κατά πόσο μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δικό σας «μποστάνι» για παράδειγμα. Πλέον, δεν είναι ασυνήθιστο για τους επισκέπτες ενός εστιατορίου να λαμβάνουν την τελική τους απόφαση για το πού θα δειπνήσουν με βάση το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε επιχείρησης.

 

Άρθρο από το τεύχος “Καλοκαιρι 2022” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-summer-2022