ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ 2022: «Εναλλακτικές» διατροφικές συνήθειες και προϊόντα
Κάθε νέο έτος φέρνει αλλαγές στον κλάδο των εστιατορίων. Το 2020 και το 2021 έφεραν, ίσως, περισσότερες από όσες θα μπορούσε να προβλέψει κανείς, όχι μόνο στην υγεία αλλά και στον ευρύτερο τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης, καθώς ο COVID-19 καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις. Βασικό βήμα για την επιτυχία, σε μια τέτοια εποχή, είναι η έγκαιρη προετοιμασία των εστιατορίων για την παροχή νέων προϊόντων και εμπειριών, που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών τους.
«Εναλλακτικές» διατροφικές συνήθειες και προϊόντα
Ο COVID-19 φαίνεται να αλλάζει όχι μόνο τις επιχειρήσεις αλλά και τους επισκέπτες. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το τέλος ή η ύφεση της πανδημίας θα κάνει όλους τους καταναλωτές να αναζητήσουν προϊόντα που σχετίζονται με την υγιεινή διατροφή. Τα εστιατόρια θα πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν υπόψη αυτήν την παράμετρο, καθώς μπορεί να χρειαστεί να τροποποιήσουν ανάλογα το μενού τους. Οι προηγούμενες «εναλλακτικές» δίαιτες, όπως χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη, κέτο, βίγκαν και άλλες της ίδιας φιλοσοφίας, κυριαρχούν και στη μαγειρική βιομηχανία του 2022. Έτσι, κάθε μενού θα πρέπει να περιλαμβάνει πιάτα καθεμίας από τις προαναφερθείσες κατηγορίες, προκειμένου να ικανοποιηθούν όλες οι κατηγορίες πελατών. Συγκεκριμένα, οι plant-based επιλογές είναι απαραίτητες σε κάθε μενού, από το πρωινό μέχρι και το βραδινό φαγητό. Μάλιστα, το 2021 ήταν η χρονιά του ρεβιθιού, μία τάση που θα συνεχιστεί και το 2022, όχι μόνο με την προσφορά χούμους, αλλά και με νέα προϊόντα, που αναμένεται να έρθουν στην αγορά, όπως παγωτό με βάση τα ρεβίθια, ζυμαρικά και αλεύρι. Τα εστιατόρια, που θέλουν να ακολουθήσουν αυτήν την πολυδιάστατη τάση, μπορούν να επιλέξουν ποια πιάτα θα συμπεριλάβουν στο μενού τους με βάση ποιες ομάδες καταναλωτών θέλουν να προσελκύσουν. Ωστόσο, το πιο ουσιαστικό βήμα για την προώθηση αυτών των πιάτων είναι να ενημερώνονται οι πελάτες πριν παραγγείλουν.
Άρθρο από το τεύχος “Καλοκαιρι 2022” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-summer-2022