Κάθε νέο έτος φέρνει αλλαγές στον κλάδο των εστιατορίων. Το 2020 και το 2021 έφεραν, ίσως, περισσότερες από όσες θα μπορούσε να προβλέψει κανείς, όχι μόνο στην υγεία αλλά και στον ευρύτερο τομέα της φιλοξενίας και της εστίασης, καθώς ο COVID-19 καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις. Βασικό βήμα για την επιτυχία, σε μια τέτοια εποχή, είναι η έγκαιρη προετοιμασία των εστιατορίων για την παροχή νέων προϊόντων και εμπειριών, που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών τους.

Μια εναλλακτική πρόταση στην τάση του delivery

Το επόμενο έτος αναμένεται να φέρει μεγαλύτερες καινοτομίες στη σχεδίαση drive-thru από ποτέ. Οι ειδικοί αποκαλύπτουν ότι αντί να χρησιμοποιείται μια μοναδική λωρίδα οδήγησης, περισσότερες επιχειρήσεις θα υιοθετήσουν πολλαπλές λωρίδες με ψηφιακές πινακίδες μενού. Ορισμένοι πίνακες μενού θα προγραμματίζονται επίσης για ανέπαφες πληρωμές. Μετά την πληρωμή, τα αυτοκίνητα θα οδηγούνται σε αριθμημένα σημεία στάθμευσης, για να περιμένουν την παράδοση του φαγητού τους εκτός γραμμής. Οι χώροι αναμονής συμβάλλουν στη μείωση της συμφόρησης κατά τις ώρες αιχμής. Είναι μια εναλλακτική πρόταση στην τάση του delivery, που αυξάνεται ολοένα και περισσότερο λόγω της πανδημίας. Ανεξάρτητα από το τι επιφυλάσσει το μέλλον, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πανδημία είχε σημαντικές επιπτώσεις στον κλάδο της καφεστίασης. Ταυτόχρονα πραγματοποιείται τεράστια μεταβολή και στις ανάγκες τόσο των επαγγελματιών του κλάδου, όσο και των καταναλωτών. Το κλειδί, λοιπόν, για την επιτυχία σε μια συνεχώς μεταβαλλόμενη συνθήκη είναι η ευπροσαρμοστικότητα σε συνδυασμό με την πρωτοπορία.

 

Άρθρο από το τεύχος “Καλοκαιρι 2022” του
CABARE – Cafe Bar Restaurant Magazine,
Περιοδικό για τον επαγγελματία της Καφεστίασης.
Πατήστε εδώ για να το διαβάσετε δωρεάν:
cabare.gr/food-drink-trends/cabare-magazine-summer-2022