Οι κάποτε εξοικειωμένοι χώροι έχουν δει μεγάλες αλλαγές τους τελευταίους μήνες. Ακόμα περισσότερες καινοτομίες έρχονται σύντομα – και αυτό δεν είναι παρά καλό, σύμφωνα με το travel+leisure.

Αν ταξιδέψατε πρόσφατα, γνωρίζετε ήδη την κατάσταση: μάσκες, γάντια και απολυμαντικά χεριών, καθώς και τοιχία πλεξιγκλάς και συχνότερος καθαρισμός σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Ωστόσο, οι βαθύτερες αλλαγές θα συμπληρώσουν σύντομα τα γρήγορα εφαρμοσμένα πρωτόκολλα υγιεινής και τα hacks που παρουσιάστηκαν αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι.

Οι σχεδιαστές αναφέρουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη περισσότερες βελτιώσεις. Η πανδημία εμπνέει νέους τρόπους ώστε οι άνθρωποι να  έρθουν κοντά και να έχουν αξέχαστες, συναρπαστικές εμπειρίες.

Όπου είναι δυνατόν, οι εστιάτορες έχουν ανοίξει υπαίθριους χώρους για να αντισταθμίσουν τα χαμένα τραπέζια στις εσωτερικές τραπεζαρίες. Το Rockwell Group, για παράδειγμα, έχει επανεξετάσει σταθμούς λήψης και έχει επινοήσει εξωτερικούς χώρους, μερικοί από τους οποίους είναι κατασκευασμένοι από σκυρόδεμα Jersey. Το Think Food Group του Chef José Andrés ανταλλάσσει παραδοσιακές λαβές πορτών με νέα πόμολα επικαλυμμένα με αντιμικροβιακό χαλκό και στις 29 μονάδες της εταιρείας.

Η Tihany Design δημιούργησε πρωτότυπα διαχωριστικά τραπεζιών που καθαρίζονται εύκολα και μπορούν να προσαρμοστούν στην αισθητική ενός συγκεκριμένου εστιατορίου. Ενώ η αλλαγή έχει έρθει γρήγορα σε κάποια σημεία, οι χώροι εστίασης μετακινούνται προσεκτικά, λέει η διαχειριστής της Tihany, Alessia Genova. «Κανείς δεν θέλει να μείνει σε απόσταση 2 μέτρων μακροπρόθεσμα», λέει.