του Μιχάλη Σταυρινού, neopolis.gr*

Είναι αρκετά σύνηθες πολύ γνωστές ταινίες του Hollywood να γυρίζονται εξ ολοκλήρου σε στούντιο, με τα σκηνικά να είναι τόσο αληθοφανή που είναι λες κι οι σκηνές να έχουν γυριστεί σε πραγματική τοποθεσία. Ωστόσο, υπάρχουν και ταινίες που κάνουν γυρίσματα σε πραγματικές τοποθεσίες, με αποτέλεσμα κατά καιρούς να συρρέουν άνθρωποι για να δουν τα συγκεκριμένα μέρη.

#1 Το “Serendipity 3” από το «Έρωτας Μετ’ Εμποδίων»

Νέα Υόρκη
Μπορείς να φας παγωτό και να ερωτευτείς στη Νέα Υόρκη όπως ακριβώς έκαναν ο John Cusack κι η Kate Beckinsale.Το Serendipity 3 είναι ένα πραγματικό εστιατόριο στο Upper East Side του Μανχάταν. Κι αν τύχει να βρεθείς εκεί, μην ξεχάσεις να παραγγείλεις παγωμένη ζεστή σοκολάτα, για την οποία είναι πασίγνωστο.

#2 To εστιατόριο όπου έτρωγαν οι Avengers

Λος Άντζελες
Η σκηνή που προβλήθηκε μετά τους τίτλους τέλους γυρίστηκε σε ένα πραγματικό εστιατόριο. Ο συγγραφέας του “Ant-Man”, Edgar Wright έγραψε στο Twitter ότι το εστιατόριο ονομάζεται Elat Burger και βρίσκεται στο Λος Άντζελες.

#3 Το ιταλικό εστιατόριο από το “Twillight”

Ουάσινγκτον
Το Bella Italia, το εστιατόριο όπου η Bella είχε το πρώτο της ραντεβού με τον Edward, υπάρχει στην πραγματικότητα και βρίσκεται στην πολιτεία της Ουάσινγκτον. Βέβαια, η σκηνή γυρίστηκε στην πραγματικότητα στο Όρεγκον, όποτε μην περιμένεις να δείχνεις ακριβώς το ίδιο.

#4 Το Pizza Planet από το “Toy Story”

Φλόριντα
Το συγκεκριμένο εστιατόριο μπορεί να βρίσκεται στα Hollywood Studios της Disney στη Φλόριντα, αλλά και πάλι είναι ανοιχτό προς το κοινό.

#5 Ο φούρνος του Mendl από το «Ξενοδοχείο Grand Budapest»

Δρέσδη
Το αρτοποιείο που έκανε όλα αυτά τα όμορφα αρτοσκευάσματα στην τελευταία ταινία του Wes Anderson είναι στην πραγματικότητα δύο διαφορετικά μέρη στον κόσμο. Το εξωτερικό γύρισμα προέρχεται από ένα κατάστημα στο Görlitz της Γερμανίας κι οι εσωτερικές λήψεις προέρχονται από ένα γνωστό ζαχαροπλαστείο στη Δρέσδη που ονομάζεται Dresdner Molkerei Gebrüder Pfund. Υπάρχει επίσης ένα αρτοποιείο στο Πόρτλαντ του Όρεγκον, το οποίο κατασκευάζει τα δικά του αρτοσκευάσματα Mendl’s Bakery.

#6 Το Katz’s Delicatessen από το «Όταν ο Χάρι Γνώρισε την Σάλι»

Νέα Υόρκη
Το συγκεκριμένο εστιατόριο βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και μπορείς να καθίσεις στο ίδιο τραπέζι όπου καθόταν ο Billy Crystal κι η Meg Ryan. Επιπλέον αυτό το τραπέζι έχει και το εξής μήνυμα: «Εδώ ο Χάρι συνάντησε τη Σάλι… εύχομαι να πάρεις κι εσύ αυτό που πήρε εκείνη».

(*)  Διαβάστε το υπόλοιπο άρθρο στο: neopolis.gr