Σύμφωνα με δημοσίευμα  του αμερικανικού περιοδικού foodandwine.com, πολλά εστιατόρια στις ΗΠΑ σερβίρουν κοτόπουλο ταρτάρ και σασίμι.

Το ωμό κρέας στα μενού των εστιατορίων δεν είναι καθόλου σπάνιο, αν σκεφτούμε το ψάρι σούσι ή το μοσχάρι ταρτάρ. Ωστόσο, αν και η ωμή πρωτεΐνη είναι μόδα, δεν είναι ασφαλές όλα τα κρέατα να τρώγονται ωμά.

Όπως αναφέρει ο Michael Doyle, καθηγητής μικροβιολογίας στο University of Georgia’s Center for Food Safety “το κοτόπουλο σασίμι, για να ετοιμαστεί, δεν βράζεται πάνω από 10 δευτερόλεπτα, χρόνος που δεν επαρκεί, για να να σκοτωθούν όλα τα βλαβερά μικρόβια όπως το καμπυλοβακτήριο και η σαλμονέλα.

O Ben Chapman, ειδικός στην ασφάλεια προϊόντων και καθηγητής στο North Carolina State University δήλωσε σε δημοσίευμα του livescience.com, ότι “είναι τελείως διαφορετικό να καταναλώσει κάποιος ωμό κρέας, από το να φάει ωμό ψάρι, καθώς τα μικρόβια του ψαριού, που μπορούν να βλάψουν τον άνθρωπο είναι κάποια παράσιτα, τα οποία όμως σκοτώνονται όταν το ψάρι μπει στην κατάψυξη, κάτι που δεν ισχύει για τη σαλμονέλα, που βρίσκεται στο κοτόπουλο».

Στην Ιαπωνία, που το κοτόπουλο σασίμι είναι πιο δημοφιλές, το υπουργείο Υγείας της χώρας εξέδωσε οδηγία, που παρότρυνει τα εστιατόρια να μην σερβίρουν κοτόπουλο, εάν πρώτα δεν έχει φτάσει η εσωτερική του θερμοκρασία στους 75 βαθμούς Κελσίου, καθώς 800 άτομα τον περασμένο χρόνο χρειάστηκαν νοσηλεία μετά από κατανάλωση ωμού κοτόπουλου.