Το CABARE συμβουλεύει…

Εξυπηρέτηση Πελατών

Σε ένα εστιατόριο, εκτός από οικογένειες, παρέες φίλων και συναδέλφων, συχνά συναντάς και πελάτες που – για διαφόρους λόγους – δειπνούν μόνοι τους. Πρόκειται για μία ειδική κατηγορία πελατών, για την οποία πρέπει να μεριμνήσετε διαφορετικά, ώστε να τους κάνετε να νιώσουν άνετα και φυσικά να σας προτιμήσουν και στο μέλλον.

Μεγάλη Μπάρα

Οι επισκέπτες που δειπνούν μόνοι τους συνήθως προτιμούν το μπαρ από ένα τραπέζι περισσότερων ατόμων. Πρέπει, λοιπόν, να φροντίσετε να υπάρχει επαρκής χώρος στο μπαρ για φαγητό και όχι απλώς για ένα cocktail, κάτι που εξυπηρετεί αφενός τους πελάτες σας, που είναι πιθανότερο έτσι να συζητήσουν με άλλους θαμώνες ή το barman, και αφετέρου εσάς, καθώς δεν μένουν κενές θέσεις στα τραπέζια.

Κοινόχρηστα Τραπέζια

Όλο και περισσότερα καφέ, μπαρ και εστιατόρια έχουν υιοθετήσει το νέο trend, που θέλει ένα μεγάλο τραπέζι στο χώρο του μαγαζιού, το οποίο αποτελεί ιδανική λύση για θαμώνες χωρίς παρέα ή ακόμη και για παρέες που θέλουν χώρο για τα laptop τους, ενώ τους αρέσει να μοιράζονται το τραπέζι με άλλα άτομα.

Δημιουργικές Λύσεις

Οι δημιουργικές ιδέες πάντα προσδίδουν ποιότητα στη συνολική εμπειρία του πελάτη. Μία ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα υιοθετήθηκε από το Moomin Café στην Ιαπωνία, όπου οι μοναχικοί επισκέπτες δειπνούν παρέα με …τεράστια λούτρινα ζωάκια! Υπάρχουν ωστόσο και λιγότερο ακραίες δημιουργικές ιδέες, που θα μπορούσατε να υιοθετήσετε για να ψυχαγωγήσετε τους επισκέπτες σας. Η τοποθέτηση της μπάρας και κάποιων τραπεζιών σε σημείο όπου η κουζίνα είναι ορατή, αποτελεί έναν έξυπνο τρόπο για να απασχολήσετε ευχάριστα τους πελάτες σας, που μπορούν να δουν την προετοιμασία των πιάτων τους.

Moomin Café

Γρήγορη Εξυπηρέτηση

Πολλοί από τους πελάτες που δειπνούν μόνοι τους συνήθως βρίσκονται σε επαγγελματικό ταξίδι ή έχουν κάποια υποχρέωση κοντά και άρα βιάζονται. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να συμπεριλάβετε στο κατάλογό σας και κάποια γρήγορα πιάτα, όπως σούπες, σαλάτες και σάντουιτς, που να μην απαιτούν ιδιαίτερο χρόνο προετοιμασίας.