Μπορεί η βασιλόπιτα να παραπέμπει σε φλουρί και μοίρασμα με την αλλαγή του χρόνου, αλλά γιατί να μην μπορεί μια καφετέρια ύστερα από την αλλαγή του χρόνου να προσφέρει βασιλόπιτα ως συνοδευτικό για τα διάφορα ροφήματα των πελατών της;

Είναι μια εξαιρετική ιδέα που κάνει του πελάτες σας να παραμένουν στο κλίμα των γιορτών, και του ενθουσιάζει καθώς, δεν είναι μια συχνή πρακτική των καταστημάτων καφεστίασης. Φυσικά προσφέροντας βασιλόπιτα δεν χρειάζεται να έχετε τοποθετήσει και φλουρί! Το φλουρί μπορεί να αντικατασταθεί από έναν γενικότερο διαγωνισμός, ή κλήρωσης ανάμεσα στους επισκέπτες σας, όπου ο τυχερός θα κερδίσει ένα δώρο που θα έχετε επιλέξει!

Τολμήστε να προσφέρετε βασιλόπιτα που έχετε παρασκευάσει και μόνοι σας! Είναι κάτι που θα κερδίσει τις εντυπώσεις!

Δείτε παρακάτω μια πολύ εύκολη συνταγή.

Υλικά: 
700 γρ αλεύρι μαλακό
250 γρ βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γάλα
3 αβγά
1 στικ βανίλιας
1/4 μαχλέπι
1 χυμό από ένα πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι μπεικιν
300 γρ ζάχαρη άχνη
100 γρ αμύγδαλα ψημένα

Εκτέλεση: 

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη. Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα και χτυπάμε καλά. Τρίψτε τα αμύγδαλα στο μούλτι να γίνουνε σκόνη και προσθέστε τα στο μείγμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Η ζύμη θα είναι σφιχτή μην σας ανησυχεί!

Ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα. Όταν βγει από τον φούρνο, αφήστε την να κρυώσει και μετά πασπαλίστε με άχνη η και με τριμμένο καβουρδισμένο αμύγδαλο!


about-img-298x300
Συνταγή από το: GREEK MAMA CHEF

Είμαι η Μαριαλένα και είμαι από την Κρήτη & την όμορφη Θεσσαλονίκη όπου και ζω. Το Greekmamachef είναι η λαχταριστή μου ασχολία. Ελπίζω να σας αρέσουν οι συνταγές μου!