Φθινόπωρο σημαίνει αρώματα και γεύσεις, ωστόσο ένα έντονο πορτοκαλί κυριαρχεί στα πιάτα μας …και γιατί όχι και στον καφέ μας!

Ο λόγος για την κολοκύθα.

Πορτοκαλί πινελιές κάνουν τις σούπες και τις πίτες του φθινοπώρου να ξεχωρίζουν και να αποκτούν γλύκα, χρώμα και άρωμα εποχής. Αυτή η τάση έρχεται και στον καφέ και έτσι βλέπουμε ένα ιδιαίτερο συνδυασμό στην ζεστή μας κούπα.

Καθώς η θερμοκρασία πέφτει και τα φύλλα αλλάζουν χρώμα, τα μενού των εστιατορίων περιλαμβάνουν γεύσεις εμπνευσμένες από φθινόπωρο. Το ζεστό κακάο και η κανέλα είναι σχεδόν πάντα παρόντα κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, αλλά η περίφημη γεύση κολοκύθας κυριαρχεί στη σεζόν και τείνει να επισκιάζει τα άλλα αρώματα.

Τι, όμως, είναι αυτό που δημιούργησε τη φρενίτιδα για την κολοκύθα; Τι είναι αυτό που ωθεί τους καταναλωτές να επιστρέφουν, κάθε χρόνο, αυτήν την εποχή, σε αυτή τη γεύση;

Η απάντηση είναι σίγουρα κάτι που δεν περιμέναμε: «Οι άνθρωποι θέλουν κάτι για παρηγοριά», δήλωσε η επιστήμονας τροφίμων, Kantha Shelke,  στο τηλεοπτικό κανάλι CNBC. «Είναι δύσκολο να πείς αντίο στο καλοκαίρι. Αλλά, αν μπορούμε να “κολλήσουμε” με κάτι άλλο, διευκολύνεται η μετάβαση». Οι καταναλωτές, δηλαδή, συνεχίζουν να απολαμβάνουν αυτή τη γευστική παρηγοριά, ως τρόπο αντιμετώπισης των μεταβαλλόμενων εποχών και όλο και περισσότερα brands στον τομέα των τροφίμων και ποτών παράγουν πορϊόντα, για να καλύψουν αυτήν τη ζήτηση. Έτσι βλέπουμε την κολοκύθα να αποτελεί συστατικό ακόμη και στον καφέ μας, και έτσι όλο και διαφορετικές συνταγές καφέ με κολοκύθα, κυκλοφορούν στην αγορά.

Αυτήν τη απόλυτη τάση της εποχής έχουν τιμήσει τα Starbucks, φέρνοντας κάθε τέτοια εποχή, το μοναδικό Pumpkin Spice Latte στους πελάτες τους.

Ανακαλύψτε την απόλυτη τάση της εποχής με τον πιο φθινοπωρινό συνδυασμό από Espresso, γεύση γλυκιάς κολοκύθας με μπαχαρικά και βελούδινο γάλα στον ατμό. Γαρνίρεται με γλυκιά σαντιγί και τα αγαπημένα μπαχαρικά της εποχής – κανέλα, μοσχοκάρυδο και γαρύφαλλο. Είναι διαθέσιμο και σε κρύα εκδοχή.

Υποδεχτείτε λοιπόν το Φθινόπωρο με χαμόγελο και αφεθείτε στα χέρια των ειδικών του καφέ να σας προτείνουν αγαπημένες και νέες γεύσεις που θα διευρύνουν την συνολική σας εμπειρία καφέ και θα σας δώσουν την απαραίτητη τόνωση, γευστική ένταση και απολαυστική πινελιά σε κάθε σας στιγμή και νέο σας ξεκίνημα.